Număr record de cereri pentru eliberarea actelor de identitate, în primul semestru, la Iași

Serviciul de Evidență a Persoanelor a înregistrat în primele șase luni ale anului 38.014 de cereri pentru eliberarea actelor de identitate sau a vizelor pentru stabilirea reședinței, în creștere cu 25% față de perioada similară a anului trecut, informează, într-un comunicat, Direcția Locală de Evidență a Persoanelor (DLEP) Iași.

„Au fost șase luni foarte intense la Serviciul de Evidență a Persoanelor, mai ales după eliminarea tuturor restricțiilor privind accesul în instituțiile publice. Numărul de cereri a depășit chiar și perioada anterioară pandemiei, astfel încât vorbim de peste 38.000 de cereri procesate. 50% dintre solicitări au avut ca motiv expirarea perioadei de valabilitate, iar 3.067 au fost pentru primul act de identitate la împlinirea vârstei de 14 ani. 877 persoane aflate în străinătate au obținut un nou act de identitate prin procură specială eliberată de către misiunea diplomatică a României fără a mai fi nevoite să vină în țară. În urma deplasărilor cu stația mobilă au fost puse în legalitate 2.795 de persoane, din care 2.607 cu domiciliul în comunele arondate”, a declarat Marius Bodoga, director executiv al Direcției Locale de Evidență a Persoanelor(DLEP)  Iași.

Acesta a precizat că, în continuare, accesul în sediul DLEP se face pe baza programărilor online, direct pe site-ul www.dlep-iasi.ro, secțiunea Programare online evidența persoanelor, fiecărei persoane fiindu-i alocat un interval de șase minute.

Filed in: Administrație, Informațía zilei

Comments are closed.

;