Direcția de Sănătate Publică recomandă ieșenilor să respecte măsurile de protecție împotriva virusului SARS-CoV-2

Având în vedere creșterea din ultima perioadă a numărului de cazuri noi de coronavirus în județul Iași, Direcția de Sănătate Publică (DSP) recomandă populației să continue să aplice măsurile de protecție împotriva COVID-19, după cum urmează:

* Respectați măsurile de protecție și regulile de testare impuse de unitatea medicală la care v-ați prezentat!

* Dacă apar simptome de îmbolnăvire, trebuie să vă testați. Adresați-vă la medicul de familie pentru a primi medicația adecvată. Nu luați medicamente fără recomandarea medicului!

* Purtați masca de protecție în: spațiile deschise aglomerate, mijloacele de transport în comun, spațiile închise, inclusiv în unitățile sanitare, grădinițe, școli și universități

* Evitați spațiile aglomerate, închise și deschise!

* Spălarea mâinilor cu apă și săpun ori substanțe antiseptice este esențială!

Potrivit unei informări a Institutului Național de Sănătate Publică (INSP), în ultimele 24 de ore, în județul Iași au fost înregistrate 132 de cazuri noi de infectări cu virusul SARS-CoV-2.

În ceea ce privește gradul de ocupare a paturilor (inclusiv paturi ATI) din spitalele suport COVID-19 din județul Iași, conform raportărilor, ieri, la prânz, erau ocupate  54 de paturi, din care cinci paturi la ATI.

Filed in: Informațía zilei, Sănătate

Comments are closed.

;