10:48 am - Monday October 3, 2022

119 cazuri noi de coronavirus la Iași. 63 de pacienți internați în spital, din care șapte la ATI

În ultimele 24 de ore, în județul Iași au fost înregistrate 119 cazuri noi de coronavirus, în scădere față de ziua anterioară, informează Institutul Național de Sănătate Publică (INSP).

Dintre cazurile confirmate pozitiv și internate, în ultimele 24 de ore s-au efectuat nouă externări și 18 internări.

În judeţul Iaşi, în ultimele 24 de ore nu s-au înregistrat decese în rândul persoanelor confirmate, numărul total de decese fiind 2.430.

În ceea ce privește solicitările de testare a pacienţilor care prezintă  simptomatologie specifică noului coronavirus, încărcate de medicii de familie pe platforma CAPESARO, în ultimele 24 de ore, echipajele mobile au efectuat 29 de recoltări, mai precizează sursa citată.

La cabinetele medicilor de familie, în data de 12 iulie au fost vaccinate 48 de persoane. Dintre acestea, 11 au primit doza I și opt au primit doza a II-a. Cu doza a III-a s-au vaccinat 19 persoane, iar cu cea de-a patra doză 12 persoane.

De la începutul campaniei de vaccinare s-au înregistrat 477 de reacții adverse ușoare.

În ceea ce privește gradul de ocupare a paturilor (inclusiv paturi ATI) din spitalele suport COVID-19 din județul Iași, conform raportărilor, miercuri, 13 iulie, la prânz, erau ocupate 63 de paturi (în creștere față de ziua anterioară), din care șapte paturi la ATI (în creștere cu două față de ziua anterioară).

Situaţia cu privire la gradul de ocupare pentru paturile ATI este următoarea:

  • Cinci paturi ATI la Spitalul de Boli Infecțioase
  • Două paturi ATI la Spitalul “Sf. Spiridon”

     În momentul de faţă sunt libere 14 paturi ATI:

  • Un pat ATI la Spitalul de Neurochirurgie
  • Trei paturi ATI a Spitalul de Boli Infecțioase
  • Șase paturi ATI la Spitalul Municipal Pascani
  • Patru paturi ATI la Spitalul “Sf. Spiridon”

La Spitalul Clinic „Dr. C.I. Parhon”, centru suport COVID-19 pentru bolnavii care au nevoie de asistenţă medicală de specialitate, nu este ocupat niciun pat la ATI.

În momentul de față, o persoană confirmată pozitiv cu noul coronavirus urmează tratamentul prin dializă în staţia de dializă de la Spitalul Clinic „Dr. C.I. Parhon”.

La Spitalul Clinic de Obstetrică și Ginecologie “Elena Doamna” Iași, centru suport COVID-19 pentru gravidele care au nevoie de asistenţă medicală de specialitate, nu sunt ocupate paturile ATI. În ceea ce privește zona medicală, nu sunt paturi ocupate.

În zona ATI COVID de la  Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii “Sfânta Maria” Iași nu sunt ocupate paturile ATI. În ceea ce privește zona medicală COVID de la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii “Sfânta Maria” Iași, sunt nouă paturi ocupate.

Conform datelor centralizate la nivelul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Iași, miercuri, 13 iulie, un număr de 385 persoane se află în izolare (în creștere față de ziua anterioară).

Până în prezent, DSP Iași a emis, în total, 111.788 de decizii pentru persoanele aflate în izolare şi 80.708 de decizii pentru persoanele aflate în carantină.

Filed in: Informațía zilei, Sănătate

Comments are closed.

;