11:53 am - Monday October 3, 2022

Copil diagnosticat cu COVID-19, internat la Spitalul “Sfânta Maria”. Este primul caz înregistrat după două luni

După o perioadă de pauză de aproximativ două luni, la Spitalul Clinic de Copii “Sfânta Maria” din Iași se află internat la Secția de Anestezie și Terapie Intensivă (ATI ) un copil diagnosticat cu COVID-19.

“Este vorba despre un pacient în vârstă de șase ani, din Suceava, care a ajuns la spital în comă diabetic din cauza scăderii glicemiei”, a declarat Marius Voicescu, purtătorul de cuvânt al Direcției de Sănătate Publică (DSP) Iași.

Potrivit medicilor, înainte de internare, copilul a fost testat împotriva virusului SARS-CoV-2, conform recomandărilor impuse de DSP, rezultatul fiind pozitiv

“Copilul nu a fost protezat respirator, este în continuare în terapia specifică pentru diabet, necesită monitorizare clinică și paraclinică”, a precizat dr. Tamara Roșu, medic-șef UPU de la Spitalul Clinic de Copii “Sfanta Maria”.

În altă ordine de idei, referindu-se la creșterea numărului de cazuri de coronaviorus din ultima perioadă din județul Iași, purtătorul de cuvânt al Direcției de Sănătate Publică a subliniat necesitatea respectării de către populație a normelor sanitare

“Recomandăm respectarea următoarelor măsuri de protecție: dacă prezentați simptome, izolați-vă la domiciliu și anunțați medicul de familie în vederea testării; pentru testare vă puteți programa prin medicul de familie sau pe site-ul DSP Iași; de asemenea, purtați masca de protecție în spațiile închise aglomerate, mijloacele de transport în comun, în spațiile închise, inclusiv în unitățile sanitare; evitați spațiile aglomerate închise și deschide și recomandă, de asemenea, spălarea mâinilor cu apă și săpun ori cu substanțe antiseptice. Toate aceste măsuri de protecție și respectarea acestora ajută la prevenirea apariției unor infecții asociate și anume infectarea cu virusul SARS-CoV-2 și apariția altor boli infecțioase de sezon”, a declarat Marius Voicescu.

Acesta a mai precizat că toate centrele de evaluare anti-COVID din județ sunt pregătite să fie activate îân cazul în care numărul îmbolnăvirilor va continua să crească.

“Toate unitățile sanitare din județul Iași au întocmit un plan de reziliență care va fi activat în funcție de necesități, în cazul în care valul 6 de COVID-19 va impune acest lucru”, a spus, în încheiere, purtătorul de cuvânt al DSP Iași.

Filed in: Informațía zilei, Sănătate

Comments are closed.

;