5:13 pm - Monday April 19, 9204

Delgaz Grid – cea mai mică durată a întreruperilor în alimentarea cu energie electrică în rândul distribuitorilor din România

Durata medie a întreruperilor neplanificate în rețea pentru utilizatorii conectați la rețeaua Delgaz Grid a scăzut la 89 de minute pe an, mult sub media pe țară, de 130 de minute. Rezultatul vine ca urmare a investițiilor realizate de companie pentru a crește siguranța și calitatea serviciului de distribuție a electricității și a gazelor naturale pentru cei circa 3,4 milioane de clienți.

Astfel, principalul indicator de performanță pentru continuitatea în alimentarea cu energie electrică SAIDI (System Average Interruption Duration Index) pentru întreruperi neplanificate s-a îmbunătățit considerabil. Durata întreruperilor a scăzut cu 26% față de anul precedent, când indicatorul era de 120 de minute, și este de 20 de ori mai redusă comparativ cu cele 1.800 de minute/an, câte se înregistrau înainte de privatizare.

Îmbunătățirea semnificativă a serviciului oferit de compania noastră este consemnată în ultimul raport al Autorității Naționale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE), care clasează Delgaz Grid pe prima poziție în rândul distribuitorilor din România.

Compania a investit, în perioada 2005-2021, circa 1,5 mld. de euro, din care majoritatea sumei (60-70%) direct în modernizarea componentelor de rețea. Alte capitole principale în care compania a investit sunt extinderile de rețea și digitalizarea rețelelor, investiții care au dus la scurtarea timpilor de reacție în cazul unor întreruperi.

Delgaz Grid va continua să îmbunătățească calitatea serviciilor de alimentare cu energie și va investi în acest an o sumă record, de 143 de milioane de euro, în infrastructura de distribuție, prioritar pentru modernizarea, extinderea, automatizarea și digitalizarea rețelelor de distribuție a gazelor naturale și energiei electrice.

Filed in: Economic, Informațía zilei

Comments are closed.

;