O nouă cursă aeriană directă Iași – Paris

Luni, 18 iulie, a fost inaugurată noua rută aeriană direct Iași – Paris (Aeroportul “Charles de Gaulle”). Zborurile IAȘI – PARIS (și retur) sunt operate de compania Blue Air și au două frecvențe săptămânale: lunea și vinerea, după următorul orar: decolare de la Iași la ora 18:15 și aterizare la Paris la ora 20:20, respectiv decolare de la Paris la ora 21:10 și aterizare la Iași la ora 1:10 (ore locale).

“Conectarea directă a orașului Iași cu hub-ul Charles de Gaulle este un câștig în plus atât pentru noi, ca aeroport, cât și pentru pasagerii care vor beneficia de această rută premium, în călătoriile spre destinații mai îndepărtate. De altfel, conexiunea cu aeroporturi ce oferă opțiuni de zbor multiple reprezintă un obiectiv strategic în diversificarea portofoliului nostru de destinații. În plus, atât Parisul, cât și Barcelona, orașe ce atrag milioane de turiști anual, sunt printre preferințele de top ale pasagerilor noștri. Ne bucurăm că suntem doar la câteva ore distanță de aceste destinații minunate. Colaborarea deschisă cu toate companiile aeriene ce operează la Iași este esențială pentru dezvoltarea aeroportului, având în vedere că deservim un areal semnificativ de peste 4 milioane de călători și avem datoria de a răspunde cerințelor pentru toate categoriile. Prin introducerea celor două rute directe permanente, Aeroportul Iaşi își dovedește încă o dată importanţa atât în raport cu alte aeroporturi regionale, cât şi pentru comunitate. Mulțumim companiei Blue Air pentru încrederea acordată în dezvoltarea parteneriatului nostru”, a declarat Romeo Vatră, Director General Provizoriu al R.A. Aeroportul Iași.

“Avem, începând din această săptămână, două noi oportunități de călătorie către Paris și Barcelona. În ultimii doi ani, numărul și accesibilitatea curselor de pe Aeroportul Internațional Iași au crescut semnificativ, iar aeroportul a devenit, pentru întreaga noastră regiune, principala poartă de comunicare cu Europa. În acest context, iunie a fost a treia luna consecutiv în care aeroportul a înregistrat cel mai mare trafic de pasageri, iar această creștere se reflectă și în numărul mai mare de decolări și aterizări, comparativ cu anii precedenți. Ne dorim să ținem ritmul cu această creștere, iar modernizarea aeroportului și construirea noului terminal T4 a devenit cu atât mai mult o prioritate, așa cum ne-am asumat. Vom face toate eforturile pentru a finaliza la timp proiectul și a susține creșterea aeroportului ca principal pilon de dezvoltare economică a județului”, a afirmat, la rândul său, Costel Alexe, președintele Consiliului Județean Iași.

Începând cu data de 20 iulie, Blue Air va opera curse regulate IAȘI- BARCELONA (și retur) în fiecare zi de miercuri.

Pe lângă Paris și Barcelona, Blue Air mai operează de pe Aeroportul Iași zboruri regulate spre Londra (Luton) și Otopeni, precum și curse sezoniere în destinațiile de vacanță Heraklion și Zakynthos.

Biletele de avion sunt disponibile în sistemul de rezervări online: www.flyblueair.com.

Filed in: Economic, Informațía zilei

Comments are closed.

;