Rată de promovabilitate de 81,58% la proba scrisă pentru ocuparea posturilor didactice rămase vacante

La nivelul județului Iași, procentul notelor peste 7 (șapte) obținute de candidații care au susținut proba scrisă din cadrul concursului pentru ocuparea posturilor didactice din învățământul preuniversitar – sesiunea 2022 (înainte de înregistrarea contestațiilor) este de 49,52% , peste media națională, care este 48,68%, și în creștere față de rezultatele consemnate anul trecut (46, 5%), procentul notelor între 5 și 7 fiind de 32,90%.  Astfel, rata de promovabilitate a concursului, în județul Iași, este de 81,58%, informează Inspectoratul Școlar Județean..

Potrivit documentului, din promoția curentă, 46,1% dintre candidați au obținut note peste 7 (șapte), peste media pe țară care este 45, 83%, procent superior celui de anul trecut (44%)..

Opt candidați au obținut nota 10, județul Iași plasându-se în acest clasament pe poziția a cincea pe țară. 716 candidați au obținut note între 7 și 9,99, iar 481 de candidați au note între 5 și 6,99. La proba scrisă din cadrul concursului național pentru ocuparea posturilor didactice din învățământul preuniversitar s-au prezentat 1463 de candidați din totalul de 1766 de candidați care îndeplineau condițiile pentru a susține proba scrisă..

În centrele de evaluare au fost notate 1.462 de lucrări, întrucât: 70 de candidați s-au retras din concurs din motive personale sau medicale, în conformitate cu prevederile metodologiei, iar lucrarea unui candidat au fost anulată din motive legate de nerespectarea metodologiei.

Contestaţiile se pot depune la sediile inspectoratelor şcolare judeţene sau prin mijloace electronice în data de 19 iulie, după afişarea rezultatelor, până la ora 21:00, respectiv în data de  20 iulie, până la ora 12:00.

Rezultatele finale se afişează la sediile inspectoratelor şcolare judeţene şi pe site-ul anterior menționat în data de 27 iulie.

Pentru a obţine statutul de titular, un candidat trebuie să obţină minimum nota 7 (şapte) atât la proba scrisă, cât şi la inspecţia specială la clasă/proba practică şi să fie repartizat pe un post didactic vacant publicat pentru angajarea pe perioadă nedeterminată. Nota la proba scrisă are o pondere de 75% din media de repartizare, iar nota la inspecţia specială la clasă sau la proba practică are o pondere de 25% din media de repartizare.

Rezultatele obținute de cadrele didactice care au susținut proba scrisă au fost publicate marți, 19 iulie, la ora 10:00, pe pagina web http://titularizare.edu.ro/.

Filed in: Educație, Informațía zilei

Comments are closed.

;