9:08 am - Sunday September 25, 2022

261 de cazuri noi de coronavirus la Iași. 81 de pacienți internați în spital, 7 la ATI

În ultimele 24 de ore, în județul Iași au fost înregistrate 261 de cazuri noi de coronavirus, în ușoară scădere față de ziua anterioară, a anunțat Institutul Național de Sănătate Publică (INSP).

Dintre cazurile confirmate pozitiv și internate, în ultimele 24 de ore s-a efectuat 13 externări și 25 de internări.

În judeţul Iaşi, în ultimele 24 de ore s-a înregistrat un deces în rândul persoanelor confirmate cu virusul SARS-CoV-2, numărul total de decese fiind de 2.434.

În ceea ce privește solicitările de testare a pacienţilor care prezintă  simptomatologie specifică noului coronavirus, încărcate de medicii de familie pe platforma CAPESARO, în ultimele 24 de ore, echipajele mobile au efectuat 42 de recoltări (în creștere față de ziua anterioară).

La cabinetele medicilor de familie, pe data de 19 iulie au fost vaccinate 67 de persoane (în creștere față de ziua precedentă). Dintre acestea, patru persoane au primit doza I și 16 persoane au primit doza a II-a. Cu doza a III-a s-au vaccinat 31 de persoane, iar 25 persoane s-au vaccinat cu doza a IV-a. De la începutul campaniei de vaccinare s-au înregistrat 477 de reacții adverse ușoare.

În ceea ce privește gradul de ocupare a paturilor (inclusiv paturi ATI) din spitalele suport COVID-19 din județul Iași, conform raportărilor, miercuri, 20 iulie, la prânz, erau ocupate 81 de paturi (în creștere față de ziua anterioară), din care 7 paturi la ATI.

Situaţia cu privire la gradul de ocupare pentru paturile ATI este următoarea:

  • 4 paturi ATI la Spitalul de Boli Infecțioase
  • 3 paturi ATI la Spitalul “Sf. Spiridon”

În momentul de faţă sunt libere 14 paturi ATI:

  • 1 pat la Spitalul de Neurochirurgie
  • 4 paturi ATI a Spitalul de Boli Infecțioase
  • 6 paturi ATI la Spitalul Municipal Pașcani
  • 3 paturi ATI la Spitalul “Sf. Spiridon”

La Spitalul Clinic „Dr. C.I. Parhon”, centru suport COVID-19 pentru bolnavii care au nevoie de asistenţă medicală de specialitate, nu este ocupat niciun pat la ATI.

În momentul de față, nu sunt persoane confirmate pozitiv cu noul coronavirus care urmează tratamentul prin dializă în staţia de dializă de la Spitalul Clinic „Dr. C.I. Parhon”.

La Spitalul Clinic de Obstetrică și Ginecologie “Elena Doamna” Iași, centru suport COVID-19 pentru gravidele care au nevoie de asistenţă medicală de specialitate, nu sunt paturi ATI ocupate. În ceea ce privește zona medicală, sunt ocupate patru paturi.

În zona ATI COVID de la  Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii “Sfânta Maria” Iași nu sunt ocupate paturi. În ceea ce privește zona medicală COVID de la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii “Sfânta Maria” Iași nu sunt ocupate paturi.

Conform datelor centralizate la nivelul Direcţiei de Sănătate Publică Iaşi, miercuri, 20 iulie, un număr de 771 de persoane se află în izolare.

Până în prezent, DSP Iași a emis, în total, 112.874 de decizii pentru persoanele aflate în izolare şi 80.708 de decizii pentru persoanele aflate în carantină.

Filed in: Informațía zilei, Sănătate

Comments are closed.

;