10:53 am - Monday October 3, 2022

294 de cazuri noi de coronavirus la Iași. 98 de pacienți internați în spital, 8 la ATI

În ultimele 24 de ore, în județul Iași au fost înregistrate 294 de cazuri noi de coronavirus, în creștere față de ziua anterioară, a anunțat Institutul Național de Sănătate Publică (INSP).

Dintre cazurile confirmate pozitiv și internate, în ultimele 24 de ore s-a efectuat zece externări și 27 de internări.

În judeţul Iaşi, în ultimele 24 de ore nu s-au înregistrat decese în rândul persoanelor confirmate cu virusul SARS-CoV-2, numărul total de decese fiind de 2.434.

În ceea ce privește solicitările de testare a pacienţilor care prezintă  simptomatologie specifică noului coronavirus, încărcate de medicii de familie pe platforma CAPESARO, în ultimele 24 de ore, echipajele mobile au efectuat 44 de recoltări (în creștere față de ziua anterioară).

La cabinetele medicilor de familie, pe data de 20 iulie au fost vaccinate 63 de persoane (în scădere față de ziua precedentă). Dintre acestea, 19 persoane au primit doza I și 16 persoane au primit doza a II-a. Cu doza a III-a s-au vaccinat 19 de persoane, iar 15 persoane s-au vaccinat cu doza a IV-a. De la începutul campaniei de vaccinare s-au înregistrat 477 de reacții adverse ușoare.

În ceea ce privește gradul de ocupare a paturilor (inclusiv paturi ATI) din spitalele suport COVID-19 din județul Iași, conform raportărilor, joi, 21 iulie, la prânz, erau ocupate 98 de paturi (față de 81 în ziua anterioară), din care 8 paturi la ATI (cu unul în plus față de ieri).

Situaţia cu privire la gradul de ocupare pentru paturile ATI este următoarea:

  • 4 paturi ATI la Spitalul de Boli Infecțioase
  • 4 paturi ATI la Spitalul “Sf. Spiridon”

În momentul de faţă sunt libere 13 paturi ATI:

  • 1 pat la Spitalul de Neurochirurgie
  • 4 paturi ATI a Spitalul de Boli Infecțioase
  • 6 paturi ATI la Spitalul Municipal Pașcani
  • 2 paturi ATI la Spitalul “Sf. Spiridon”

La Spitalul Clinic „Dr. C.I. Parhon”, centru suport COVID-19 pentru bolnavii care au nevoie de asistenţă medicală de specialitate, nu este ocupat niciun pat la ATI.

În momentul de față, nu sunt persoane confirmate pozitiv cu noul coronavirus care urmează tratamentul prin dializă în staţia de dializă de la Spitalul Clinic „Dr. C.I. Parhon”.

La Spitalul Clinic de Obstetrică și Ginecologie “Elena Doamna” Iași, centru suport COVID-19 pentru gravidele care au nevoie de asistenţă medicală de specialitate, nu sunt paturi ATI ocupate. În ceea ce privește zona medicală, sunt ocupate patru paturi.

În zona ATI COVID de la  Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii “Sfânta Maria” Iași nu sunt ocupate paturi. În ceea ce privește zona medicală COVID de la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii “Sfânta Maria” Iași nu sunt ocupate paturi.

Conform datelor centralizate la nivelul Direcţiei de Sănătate Publică Iaşi, joi, 21 iulie, un număr de 975 de persoane se află în izolare (față de 771 ieri).

Până în prezent, DSP Iași a emis, în total, 113.179 de decizii pentru persoanele aflate în izolare şi 80.708 de decizii pentru persoanele aflate în carantină.

Filed in: Informațía zilei, Sănătate

Comments are closed.

;