Prefectul a dispus verificarea modului în care s-au realizat lucrările de modernizare a DJ 282 Iași – Suceava

Prefectul Bogdan Cojocaru a solicitat verificarea lucrărilor de modernizare a DJ 282, Axa Iași – Suceava, după ce, astăzi, împreună cu reprezentanții autorităților locale, a efectuat o vizită în zonele în care, în ultima perioadă, au fost  efectuate intervenții la acest tronson de drum.

”Discuții privind lucrările de pe Axa Iași – Suceava există de mai mult timp, dar imaginile nu cred că mai au nevoie de alte comentarii. Am primit multe semnale și de la primarii din zonă, de aceea, astăzi m-am întâlnit cu primarul comunei Belcești, viceprimarii comunelor Focuri și Gropnița. Mi-au transmis o serie de nemulțumiri ale autorităților locale, dar și ale locuitorilor din zonă legate de modul în care se lucrează. Aștept ca verificările derulate de Inspectoratul în Construcții să facă lumină în acest caz, problemele sesizate să fie remediate, iar lucrările să fie continuate fără a se face rabat de la calitate”, a explicat prefectul Cojocaru.

”Dincolo de orice dezbatere publică, ne referim la o investiție derulată cu fonduri europene nerambursabile de zeci de milioane de euro așteptată de foarte mult timp de zeci de mii de persoane. Cred că este în interesul tuturor ieșenilor ca modernizarea DJ 282 să fie realizată cu respectarea tuturor prevederilor legale în vigoare în ceea ce privește calitatea, dar și a termenelor impuse de Uniunea Europeană pentru a nu pierde finanțările nerambursabile. De aceea, am solicitat Inspectoratului Județean în Construcții Iași să demareze o verificare a lucrărilor efectuate până acum pe DJ 282, conform atribuțiilor stabilite de legislația în vigoare, astfel încât ieșenii să aibă o imagine clară a întregului proiect”, a mai precizat reprezentantul Guvernului în teritoriu.

Filed in: Administrație, Informațía zilei

Comments are closed.

;