45.700 de euro donați prin Semimaraton Iași pentru educația copiilor defavorizați în 2022

Pe 23 aprilie 2023 alergăm din nou cu inima la cel mai mare eveniment de alergare din Nord-Estul Moldovei. Bilanțul celor șase ediții anterioare ne motivează și ne bucură să-l depășim în 2023: 8.500 alergători, 80.000 euro donați, 27.000 zile de școală pentru copiii defavorizați.

Semimaraton Iași 2022, ediția a 6-a

Anul acesta pasionații de alergare au parcurs 17.000 km în cadrul curselor, distanța România – Noua Zeelandă. Întregul eveniment a adunat peste 3000 de oameni – alergători, voluntari, susținători, parteneri, sponsori și autorități. An de an, Semimaraton Iași susțineeducația copiilor defavorizați din centrele educaționale Salvați Copiii Iași și Pro Ruralis, iar în ediția 2022 s-a adăugat inițiativa Salvați Copiii Iași de a construi un centru multifuncțional cu servicii integrate pentru cei mici.

Semimaraton Iași 2022 în cifre și inimi:

  • 3000 de inimi – alergători, susținători, parteneri, sponsori, autorități, voluntari;
  • 17.000 km alergați împreună de participanți;
  • 271.500 de bătăi ale inimilor alergătorilor;
  • 887.550 de calorii arse pentru copiii vulnerabili;
  • 45.700 euro donați cauzelor caritabile Salvați Copiii Iași și Rotary Club Iași Copou;
  • 17.000 zile de școală asigurate pentru copiii defavorizați.

Semimaraton Iași este cel mai mare eveniment de alergare din Nord-Estul Moldovei. În 23 aprilie 2023 va avea loc cea de a șaptea ediție, un nou start pentru o trăire intensă.

Semimaraton Iași 2023, ediția a 7-a

Semimaraton Iasi 2022

În 2023, organizatorii își propun un eveniment vibrant, plin de emoție și adrenalină. „Pentru noi, binele copiilor vulnerabili se îmbină perfect cu pasiunea pentru alergare și cu dragostea de orașul acesta spectaculos. Comunitatea de alergători e fantastică, sunt oameni care se auto-depășesc în mod constant, care schimbă lucrurile în bine, de o generozitate uimitoare. E o onoare să putem organiza an de an Semimaraton Iași, e o reușită a întregii comunități”, spune Liviu Măgurianu, reprezentant  Salvați Copiii Iași.

Alergăm pentru copiii defavorizați și pentru pace

Toți cei care aleargă sau susțin evenimentul câștigă zile de școală pentru copiii vulnerabili. Acești copii au nevoie de adulți protectori și iubitori în jurul lor pentru ca singuri să prindă aripi și să-și creeze un viitor mai bun.

Alergăm cu inima deschisă și pentru pace, „orice război este un război împotriva copiilor” (Eglantyne Jebb). Milităm alături de copiii refugiați ucraineni și mamele acestora pentru oprirea conflictului armat.

Informații pentru alergători

În cadrul competiției, în funcție de nivelul pregătirii sportive, participanții  au la dispoziție  5 curse:  Semimaraton de 21km, cros 10 km, cros 5km, cursa populară 2,5 km, cursa pentru copii– 600 m și 1000m. Înscrierile se fac prin completarea formularului http://semimaratoniasi.ro/inscriere/formular/ și achitarea taxei de înscriere, diferită în funcție de proba aleasă. Până pe30 septembrie 2022 se desfășoară prima fază de ticketing.

De asemenea, fiecare alergător poate deveni un campion al copiilor vulnerabili legând participarea sa de platforma Galantom.ro.

Primii trei alergători care trec de linia de finish la semimaratonul de 21 km primesc 1000 lei, 600 lei, respectiv, 400 lei, iar pentru crosul de 10 km și 5 km, premiile sunt de 500 lei, 400 lei și, respectiv, 300 lei. Site-ul oficial de eveniment estewww.semimaratoniasi.ro.

ORGANIZATORI: Clubul Rotary Iaşi Copou, Salvați Copiii Iași, Primăria Municipiului Iași

DESPRE ORGANIZATORI

De 30 de ani, Salvați Copiii Iași țese o lume mai bună, mai sigură și mai veselă pentru copiii care se îndreaptă către noi atunci când se află în situație vulnerabilă. Cu dragoste și devotament pentru cauză, de trei decenii, alături de partenerii și sponsorii noștri, am reușit să facem o copilărie mai frumoasă pentru zeci de mii de copii care au fost asistați și/sau informați cu privire la dreptul lor la educație și la o dezvoltare armonioasă. În această călătorie, au venit lângă noi instituții, companii, OAMENI. Tuturor le spunem mulțumesc în numele copiilor pentru care ajutorul oferit a însemnat un mâine mai bun.

Rotary Club Iași Copou este o organizație de voluntari, membră a Rotary Internațional și unul dintre cele 34.000 de cluburi ale lumii (www.rotary.org). Fondat în anul 2010, Clubul Rotary Iași Copou are ca misiune de onoare susținerea proiectelor de valoare din comunitatea ieșeană care investesc în creșterea calității în educației sau care promovează excelența școlară.

Filed in: Informațía zilei, ONG-uri

Comments are closed.

;