5:14 pm - Wednesday April 30, 6092

Exercițiu de simulare privind producerea un explozii cu victime multiple la CET 2 Holboca (GALERIE FOTO)

La Centrala Electro Termică (CET 2) Holboca a avut loc joi, 18 august, un exercițiu de simulare a producerii unei explozii soldată cu victime multiple. Scopul acțiunii l-a reprezentat modul în care este gestionat un astfel de eveniment (accident major urmat de incendiu).

„Domeniul situațiilor de urgență presupune o pregătire continuă și complexă. Am participat astăzi la un exercițiu care a implicat inclusiv declanșarea Planului roșu de intervenție la nivelul județului Iași. S-a verificat astfel modul în care cooperează instituțiile implicate în aplicarea prevederilor Planului roșu, dar și fluxul informațional-decizional la nivelul județului. Acțiunea de astăzi a reprezentat și un moment potrivit pentru ca fiecare structură să analizeze activitatea personalului în cazul unor situații de urgență”, a declarat Bogdan Cojocaru, prefectul județului Iași, prezent la exarcițiu.

La simularea organizată la CET 2 Holboca au participat reprezentanți de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență Județean Iași, Primăria municipiului Iași, Inspectoratul de Poliție Județean Iași, Inspectoratul Județean de Jandarmi Iași, Brigada 15 mecanizată ”Podu Înalt” Iași, UPU-SMURD Iași, Serviciul de Ambulanță Județean Iași, Agenția pentru Protecția Mediului Iași, Direcția de Sănătate Publică Iași, Delgaz Grid Iași, Garda de Mediu Iași, Serviciul Privat pentru Situații de Urgență Termoservice Iași, Poliția Locală Iași, Inspectoratul Județean în Construcții Iași, Primăria comunei Holboca.

Filed in: Economic, Informațía zilei

Comments are closed.

;