Conferință pe tema protecției consumatorilor, organizată la Primărie

În Sala „Vasile Pogor” a Primăriei Municipiului Iași au debutat joi, 18 august, lucrările Conferinței „Iași – Capitala Consumatorilor din România”. Evenimentul, organizat de Primăria Municipiului Iași în colaborare cu Confederația Națională a Federațiilor și Asociațiilor de Consumatori – Convenția CONROM, este dedicat marcării a 30 de ani de la adoptarea principalului act normativ care reglementează domeniul protecției consumatorilor: Ordonanța de Guvern nr. 21 / 1992.

Alături de primarul Mihai Chirica, la lucrări au fost prezenți președintele Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC), Horia Miron Constantinescu, directorul general ANPC, Paul Silviu Anghel, Irina Chirițoiu, director European Consumer Center România, precum și comisari șefi ai Comisariatelor Județene pentru Protecția Consumatorilor din Regiunea de Nord-Est.

În cadrul lucrărilor de joi, Liviu Fenoghen, directorul Centrului de Soluționare Alternativă a Litigiilor Bancare (CSALB), a avut o intervenție pe tema „Evoluții în activitatea CSALB, de intermediere a negocierilor dintre consumatori și bănci / IFN-uri”. La eveniment au mai participat și reprezentanți ai autorităților locale, ai Agenției pentru Protecția Consumatorilor și Supravegherea Pieței din Republica Moldova, precum și ai unor organizații neguvernamentale cu activitate în acest sector.

Participanții la conferință au abordat reglementările naționale și europene privind protecția consumatorilor și ne-am propus să inițiem o dezbatere națională privind legislația specifică.

Din luna decembrie a anului trecut, la nivelul Municipiului Iași funcționează și un Consiliu Consultativ pentru Protecția Consumatorilor.

Lucrările conferinței se vor încheia vineri, 19 august.

Filed in: Economic, Informațía zilei

Comments are closed.

;