O nouă oază de verdeață în Tătărași. Parcul Ciurchi va fi reamenajat de Primărie

În curând, locuitorii cartierului Tătărași se vor putea bucura de o nouă oază de verdeață și de recreere. Este vorba despre parcul Ciurchi, care va fi reabilitat și reamenajat, un proiect de hotărâre în acest sens, care prevede documentația tehnică și indicatorii tehnico – economici pentru obiectivul „Servicii de proiectare tehnică pentru Studiu de fezabilitate Amenajare Parc Ciurchi”, fiind aprobat cu unanimitate de voturi de consilierii locali în ședința ordinară de miercuri, 31 august.

Valoarea estimată a investiției este de 20,9 milioane lei, fără TVA (24,9 milioane lei, cu TVA). Studiul de fezabilitate aferent acestui proiect a fost realizat de Dezive & Info SRL Cluj-Napoca, pentru suma de 80.000 lei, fără TVA (95.200 lei, cu TVA).

Suprafața totală de teren studiată este de 63.769 metri pătrați, din care spațiile verzi vor reprezenta 57.877 metri pătrați, locul de joacă – 1.060 metri pătrați, iar drumurile, trotuarele și aleile de acces – 4.130 metri pătrați.

“Restaurarea parcului din strada Ciurchi se impune ca o necesitate, din cauză că spațiul ocupat de plante a devenit inestetic. Plantele existente au crescut și s-au dezvoltat aglomerând zona, iar gazonul, mobilierul urban, aleile, echipamentele sportive și iluminatul lipsesc. Spațiul verde din parc este plantat aleatoriu și nu are un stil bine definit. Nu s-a intervenit cu modificări considerabile, ci doar prin întreținerea vegetației, toaletarea arborilor / arbuștilor și amenajări floricole funcție de anotimp. Odată cu trecerea timpului, aleile și scările s-au degradat considerabil. Ca urmare a faptului că nu s-a investit în această zonă o lungă perioadă de timp, întreg spațiul verde și-a pierdut din farmec necesitând lucrări de modernizare și reabilitare care să pună în valoare zona studiată. Suprafața verde a terenului nu își va modifica dimensiunea, însă în urma restaurării va crește ca valoare în ceea ce privește calitatea vieții și aspectul estetic”, se arată în nota de fundamentare care a însoțit proiectul de hotărâre.

Proiectul prevede inclusiv integrarea în arealul parcului a unui monument dedicat victimelor Holocaustului, precum și realizarea unui sistem de iluminat ambiental și arhitectural, a unui sistem de irigare și a unui sistem pentru evacuarea apelor pluviale.

Filed in: Administrație, Informațía zilei

Comments are closed.

;