A fost aprobat PUZ-ul pentru zona în care va fi construit Spitalul Regional de Urgențe

Întruniți în ședință ordinară, consilierii locali ieșeni au aprobat miercuri, 31 august, cu unanimitate de voturi, Planul Urbanistic Zonal (PUZ) pentru Moara de Vânt – Podgoria Copou, elaborat în vederea extinderii intravilanului Municipiului Iași

Planul vizează zona în care va fi construit Spitalul Regional de Urgență și unde va fi realizat primul cartier de tip Smart City din Iași.

Conform proiectului de hotărâre, suprafața terenului reglementat prin PUZ este de circa 100 de hectare. Pe acesta vor fi construite clădiri administrative, financiar – bancare, comerciale, lăcașuri de cult, cu funcțiuni culturale, în domeniul sănătății și educației, amenajări sportive, de turism, locuințe de serviciu etc.

Zona cuprinde șase subunități funcționale în care vor fi ridicate clădiri cu un regim de înălțime care variază între 10 și 35 de metri. Spațiile verzi vor fi amenajate pe suprafață de minim 30%.

Printre alte prevederi ale PUZ se remarcă crearea de locuri de parcare, majoritatea în subteran, care vor deservi clădirile din zonă.

De asemenea, PUZ prevede ca străzile de categoria I a noului cartier să fie proiectate dublu sens cu două benzi pe sens.

PUZ pentru Moara de Vânt vine în urma finalizării strategiei de dezvoltare a arealului Spitalului Regional de Urgențe după un concept Smart City.

În viitorul cartier din proximitatea Spitalului Regional de Urgență vor fi concretizate numeroase proiecte de tip Smart City, printre care Campus universitar, Școală inteligentă – Unitate de învățământ primar și secundar, Centru de date, servicii publice digitale și dezvoltare urbană, Centru Regional de Cercetare în Inteligența Artificială, Institutul Creierului – iBrains, dezvoltarea de spații hoteliere, comerciale și de divertisment, sistem de iluminat public inteligent, sistem de inteligent de parcare, Centrul Regional de Tineret „Regina Maria”, etc.

Filed in: Administrație, Informațía zilei

Comments are closed.

;