Delphi și Universitatea Tehnică “Gheorghe Asachi” Iași au semnat un acord de colaborare pentru cercetare științifică și dezvoltare industrială

Delphi Automotive (NYSE: DLPH) şi Universitatea Tehnică “Gheorghe Asachi” Iaşi au semnat un acord de colaborare pentru un parteneriat pe termen lung. Acordul cuprinde: consultanţă şi implicare în curricula educaţională, ca răspuns pentru cerinţele pieţei forţei de muncă; posibilitatea de a utiliza facilităţile ambelor părţi pentru cercetări ştiinţifice; promovarea de noi soluţii pentru industria automotive, oferind suport prelegerilor academice; workshop-uri; cooperare pentru proiecte europene şi donaţii.

“Încă din 2009, Delphi a demarat cooperarea cu Universitatea şi de la bun început acest parteneriat ne-a ajutat să identificăm cei mai buni candidaţi pentru fabrica noastră,” a spus John Hutson, Directorul Fabricii Delphi Diesel Systems. “Obiectivul acestui parteneriat a fost în mod continuu extins, în principal datorită proiectelor noastre comune. Ca şi exemple, putem menţiona donarea de echipamente pentru scopuri educaţionale şi programul de practică din acest an, pentru peste 100 de studenţi. Ca parte a strategiei noastre şi bazându-ne pe acest parteneriat, suntem implicaţi în diverse proiecte dezvoltate de  Universitatea Tehnică şi obiectivul nostru este de a continua sprijinirea studenţilor care obţin cele mai bune rezultate academice. Datorită acestui parteneriat semnat şi a prevederilor stabilite de comun acord, vom continua colaborarea dintre industrie şi ştiinţă, asigurându-le studenţilor noi oportunităţi de învăţare“, a adăugat Hutson.

Delphi interacţionează cu studenţii prin intermediul târgurilor de joburi, programelor de internship şi proiectelor educaţionale. Compania continuă să identifice noi oportunităţi de a familiariza studenţii cu iniţiativele organizaţiei. Inginerii şi tehnicienii Delphi vor acorda suport în proiecte de diplomă şi vor contribui la coordonarea programelor de internship. Studenţii vor avea posibilitatea de a lucra în laboratoarele Delphi sau de a participa la trainingurile tehnice de profil.

“Semnarea acestui acord reprezintă o confirmare a unei colaborări intense, în urma căreia s-au conturat căile de transfer de cunoaştere între Universitate şi Delphi Diesel Systems România. Suntem convinşi că, în viitor, acest parteneriat va conduce la o creştere a performanţei actului didactic, cu efecte maxime asupra nivelului de cunoştinţe, abilităţi şi atitudini  ale absolvenţilor noştri, care vor fi mai pregătiţi pentru o integrare rapidă şi eficientă pe piaţa muncii,” a spus Ion Giurmă, Rectorul Universităţii Tehnice Gheorghe Asachi Iaşi.

 

Filed in: Economic, Educație, Informațía zilei

Comments are closed.

;