Spațiile degradate dintre blocuri, regenerate prin intermediul unui proiect implementat de Primărie

Plenul Consiliului Local a aprobat cu unanimitate de voturi în ședința de miercuri, 31 august, documentația tehnică și indicatorii tehnico ­ economici pentru obiectivul „Studiu de fezabilitate – lașul de după blocuri este orașul nostru – etapa I”. Studiul a fost întocmit de VRLA – Vlad Rachieru Landscape & Architecture SRL. Proiectul reprezintă un important pas înainte în vederea implementării măsurilor de regenerare a spațiilor degradate din municipiu, așa după cum se precizează în nota de fundamentare.

În ceea ce privește indicatorii tehnico-economici, valoarea estimată a investiției se ridică la suma de 24.113.896.71 de lei, iar suprafața totală de spațiu verde va fi de 45.820 metri pătrați și se află în: strada Bistrița (bl. A1 – A8), strada Sarmisegetuza (bl. R11 – R12, Q4 – Q8, B2, DA14 – DA19, R8 – R13), bulevardul Regele Ferdinand I al României (Splai Bahlui – Mal Stâng) (bl. B1-B6), bulevardul Regele Mihai I al României (Splai Bahlui – Mal Drept) (bl. I1), Șoseaua Națională (bl. C2 – Q2), aleea Tudor Neculai (bl. 937 – 939).

Conform caietului de sarcini, zonele menționate vor fi gazonate cu rulouri de gazon și întreținute cu instalație de irigație prin aspersiune automată. Vor fi plantați arbori și arbuști atât foioși, cât și conifere, adaptați zonei respective. Se va planta material dendrologic – arbori, arbuști și plante decorative.

Aleile vor fi construite din pavele vibropresate din beton cu o suprafață totală de 11.951 metri pătrați. Se vor reface marcajele rutiere și se vor înlocui bordurile existente în totalitate.

Se vor amenaja locuri de parcare în fiecare sit propus. Locurile de joacă pentru copii vor fi realizate din covor cauciuc tip tartan pe o suprafață totală de 1.523 metri pătrați.

Se vor amplasa containere agrementate ale Salubris SA pentru colectarea selectivă, iar parcurile vor fi dotate cu bănci construite din structură metalică și șezut și spătar din lemn.

Filed in: Administrație, Informațía zilei

Comments are closed.

;