Locuințe pentru tinerii aflați în situații de risc, construite la Iași prin PNRR

Întruniți în ședință extraordinară de îndată, consilierii locali ieșeni au aprobat miercuri, 7 septembrie, două proiecte de hotărâre care privesc modificarea și completarea Hotărârii de Consiliu Local (HCL) nr. 174 / 13 mai 2022 privind aprobarea depunerii proiectului „Construirea de locuințe pentru tinerii aflați în situații de risc”, precum și modificarea Hotărârii de Consiliu Local (HCL) nr. 120 / 12 aprilie 2022 în vederea depunerii proiectului de reabilitare termică a Școlii Gimnaziale „Alexandru Vlahuță”.

Ambele proiecte sunt depuse spre finanțare prin intermediul Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

În primul caz, municipalitatea ieșeană propune construirea cu finanțare PNRR a zece tronsoane cu 188 de unități locative. Municipalitatea solicită finanțare pentru o suprafață construită desfășurată de 14.317 metri pătrați la un preț de 794 euro / metru pătrat, rezultând o valoare maximă eligibilă de 11.367.698 euro, respectiv 55.959.766 lei, fără TVA, pentru construirea de locuințe și, respectiv, 1.125.000 euro, respectiv 5.538.037 lei, valoarea stațiilor de încărcare electrică.

Clădirile vor fi eficiente din punct de vedere energetic, respectându-se conceptul nZEB privind imobilele al căror consum de energie este aproape egal cu zero. Imobilele nZEB (Nearly zero-emission building) au o performanță energetică foarte ridicată, necesarul de energie provenind într-o măsură cât mai mare din surse regenerabile de energie, inclusiv cu energie din surse regenerabile produsă la faţa locului sau în apropiere.

În ceea ce privește proiectul de reabilitare termică a Școlii Gimnaziale „Alexandru Vlahuță”, consilierii locali au aprobat ca valoarea maximă eligibilă a proiectului să fie de 6.743.543 lei, fără TVA, adică 1.369.887 euro.

Filed in: Administrație, Informațía zilei

Comments are closed.

;