5:13 pm - Thursday April 20, 7415

Deschiderea noului an academic la Universitatea de Științele Vieții va avea loc luni, 19 septembrie

Universitatea de Științele Vieții „Ion Ionescu de la Brad” din Iași (USV Iași) va marca deschiderea noului an universitar 2022/2023 printr-o ceremonie special care va avea loc luni, 19 septembrie, de la ora 11.00, în Aula Magna „Haralamb Vasiliu”.

La eveniment vor fi prezenți, pe lângă reprezentanții autorităților locale (primarul Mihai Chirica, prefectul Bogdan Cojocaru, președintele Consiliului Județean, Costel Alexe), rectorii și prorectori universităților publice din Iași, directori de colegii agricole, directori de stațiuni de cercetare de profil din regiunea Nord-Est și de instituții deconcentrate județene, directori de societăți agricole de top și reprezentanți ai altor instituții partenere, alături de întreaga comunitate academică a universității.

La cele patru facultăți ale USV Iași, ceremonia îi va avea în prim-plan pe studenții aflați în primul an de studii, în total, la USV Iași fiind înmatriculați în anul I, la forma de studiu licență, peste 750 de tineri.

În cadrul festivității de deschidere a noului an academic vor fi acordate premii de excelență pentru rezultate deosebite obținute de către absolvenții promoției 2022.

Două dintre cele mai importante premii oferite studenților Universității de Științele Vieții „Ion Ionescu de la Brad”, prin testament, de către două personalități remarcabile ale învățământului superior agronomic vor fiacordatecelor mai buni studenți pentru eforturile deosebite depuse pentru performanță.

Astfel, Elena Diana Bujor și Andrei Darie, de la Facultatea de Agricultură, vor primi premiul în valoare de 1.000 de euro, lăsat de către prof. univ. dr. Constantin Vasilică, iar Ștefan Gabriel Dohotariu, absolvent al aceleiași facultăți, va primi bursa de 1000 euro a prof. univ. dr. Petru Magazin.

La USV Iași studiază aproximativ 4500 de studenți, la cele trei cicluri universitare.

Filed in: Educație, Informațía zilei

Comments are closed.

;