5:13 pm - Saturday April 19, 4273

Centric a dezvoltat prima aplicație de realitate augmentată din presa română pentru Forbes România

Specialiștii din cadrul companiei Centric IT Solutions România, subsidiara locală a furnizorului olandez de soluții software, au dezvoltat la sediul din Iaşi prima aplicație de tip AR din presa autohtonă pentru Forbes România. Centric oferă soluții hi-tech ce răspund nevoilor din mediul de business sau sectorul public, folosind tehnologia de tip XR, considerată forma de comunicare și interacțiune a viitorului. Echipa din Iași dezvoltă proiecte pentru business-uri şi municipalități din țări precum Olanda și România.

Aplicația, lansată cu ocazia evenimentului internațional “Forbes CEE Forum” de la București, înglobează atât publicația, cât și evenimentele pe care le organizează, cititorii având la dispoziție conținutul editorial produs sub brandul Forbes România. Aplicația poate fi descărcată din AppStore șiGoogle Play, utilizatorii se pot bucura astfel de o experiență hi-tech în premieră pentru piața media din România, deoarece pot accesa agenda evenimentului și răsfoi revista Forbes acasă, la birou, în mașină etc. experimentând realitatea augmentată. Aplicația extinde jurnalismul oriunde se află cititorul, cu o experiență vizuală interactivă, inovatoare.

Tehnologia XR folosită se bazează pe recunoașterea suprafețelor, plasarea obiectelor pe acestea și interacțiunea cu ele și se poate utiliza pe noile dispozitive iOS și Android. Această aplicație a fost realizată de echipa XR a Centric România, în termen de două săptămâni, tehnologia fiind optimizată astfel încât să poată fi folosită pentru un număr cât mai mare de dispozitive mobile. Aplicația urmează să fie dezvoltată în perioada următoare prin adăugarea de noi funcții precum interacțiune cu personajul de pe copertă sau ad-uri interactive.

“La Centric suntem pregătiți pentru viitor și propunem tehnologii revoluționare pentru a le permite clienților noștri să-și regândească afacerea prin realități augmentate, virtuale sau mixte. În această idee am realizat aplicația AR pentru Forbes România, astfel încât cititorii să testeze beneficiile noilor tehnologii și în relația cu mass-mediași astfel să experimenteze în mod direct impactul unei astfel de tehnologii în viața consumatorilor. Companii din domenii precum aviație, producție, retail, educație caută din ce în ce mai mult realitatea virtuală și realitatea augmentată pentru a instrui personalul, a gestiona operațiunile cu o eficiență, acuratețe și siguranță mai mari sau a oferi o experiență de învățare imersivă. La Centric ajutăm oamenii de business să vadă dincolo de lumea 2D, astfel încât să își poată gestiona mai bine activele, să-și sporească productivitatea, să îmbunătățească experiența clienților și să abordeze scenarii din viața reală. Lucrăm împreună cu brand-uri și companii pentru a identifica acele obiective importante pentru business care pot fi atinse prin tehnologia XR și apoi furnizăm soluțiile adecvate”, a declarat Dorel Mocanu, Software Development Manager, CentricIT Solutions România.

Despre Centric IT Solutions

Centric este o companie cu capital olandez, prezentă de 10 ani pe piaţa de IT din Iaşi. Cele peste 200 de produse software proprii dezvoltate de Centric sunt folosite de peste 3.500 de clienţi, arată compania. În Iaşi, angajaţii Centric dezvoltă soluţii pentru sectorul public olandez, HR &Payroll, sectorul retail şi zona de managedservices. Pe lângă România, Centric mai are centre şi în Olanda, Belgia, Franţa, Luxemburg, Germania, Elveţia, Lituania, Suedia şi Norvegia.

Filed in: Economic, Informațía zilei

Comments are closed.

;