5:14 pm - Monday April 29, 2419

Peste 45.000 de pelerini s-au închinat până acum la racla cu moaștele Sfintei Cuvioase Parascheva

UPDATE:

Aproximativ 54.300 de credincioși se închinaseră până duminică, la ora 20.00, la racla cu moaștele Sfintei Cuvioase Parascheva, în timp ce alți circa 1.500 de pelerini se aflau la coadă, pentru a putea ajunge la baldachinul în care sunt depuse sfintele relicve ale Ocrotitoarei Iașului și a Întregii Moldove, alături de cele ale Sfântului Cuvios Paisie de la Neamț, potrivit datelor Jandarmeriei. De la debutul manifestărilor și până acum, 89 de persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale, patru dintre acestea necesitând transportul la spital, după ce au acuzat dureri abdominale, lipotimie, hipertensiune arterială, hipoglicemie, crize comițiale sau luxații de membre.

UPDATE:

Aproximativ 53.100 de credincioși se închinaseră până duminică, la ora 18.00, la racla cu moaștele Sfintei Cuvioase Parascheva, în timp ce alți circa 1.100 de pelerini se aflau la coadă, pentru a  putea ajunge la baldachinul în care sunt depuse sfintele relicve ale Ocrotitoarei Iașului și a Întregii Moldove, alături de cele ale Sfântului Cuvios Paisie de la Neamț, potrivit datelor Jandarmeriei. De la debutul manifestărilor și până acum, 86 de persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale, patru dintre acestea necesitând transportul la spital, după ce au acuzat dureri abdominale, lipotimie, hipertensiune arterială, hipoglicemie, crize comițiale sau luxații de membre. Tot în această seară, de la ora 19.00, se va desfășura și pelerinajul “Calea Sfinților”, procesiune în cadrul căreia raclele cu moaştele Sfintei Cuvioase Parascheva şi cele ale Sfântului Cuvios Paisie de la Neamț vor fi purtate pe străzile din centrul orașului de un sobor de preoți, în frunte cu Înalt Prea Sfințitul Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, pe următorul traseu: Casa Nicodim – strada I. C. Brătianu – strada Cuza Vodă – strada Armeană – Biserica „Sfântul Sava cel Sfinţit” – strada Costache Negri – Mănăstirea „Sfinţii Trei Ierarhi” – Catedrala Mitropolitană.

Peste 45.400 de credincioși trecuseră până duminică, la prânz, să se închine la racla cu moaștele Sfintei Cuvioase Parascheva, în timp ce numărul pelerinilor care așteptau la coadă, pe culoarul special amenajat din spatele Catedralei Mitropolitane, era de aproximativ 2.500 de persoane, potrivit datelor puse la dispoziție de reprezentanții Jandarmeriei. Potrivit organizatorilor, de la debutul manifestărilor religioase prilejuite de Hramul Sfintei Cuvioase Parascheva și până duminică la prânz, 72 de persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale, dintre care patru la spital, după ce au acuzat dureri abdominale, lipotime, hipertensiune arterială, hipoglicemie, crize comițiale sau luxație de membre. În această seară, între orele 19.00 și 20.30, pe străzile din centrul orașului va avea loc pelerinajul „Calea Sfinţilor”, procesiune religioasă cu moaştele Sfintei Cuvioase Parascheva şi ale Sfântului Cuvios Paisie de la Neamț. Procesiunea va începe de la poarta de lângă Casa Nicodim și va urma traseul: strada I. C. Brătianu – strada Cuza Vodă – strada Armeană – Biserica „Sfântul Sava cel Sfinţit” – strada Costache Negri – Mănăstirea „Sfinţii Trei Ierarhi” – Catedrala Mitropolitană.

Filed in: Cultură, Informațía zilei

Comments are closed.

;