Claudiu Niculescu a fost demis din funcția de antrenor principal al lui Poli Iași

Eșecul rușinos înregistrat la sfârșitul săptămânii trecute la Timișoara, când Poli Iași a fost învinsă cu 1-3 de Ripensia, i-a fost fatal lui Claudiu Niculescu, care a fost demis în această seară din funcția de antrenor principal de către oficialii clubului din Dealul Copoului.

”Mulțumim, Claudiu Niculescu! Contractul dintre antrenorul principal Claudiu Niculescu și CSM Politehnica Iași a fost reziliat, astăzi, pe cale amiabilă. Sub comanda fostului tehnician, echipa noastră a câștigat 5 meciuri în campionat, a înregistrat 2 remize și tot atâtea înfrângeri, în total 17 puncte, cu 11 goluri marcate și 7 primite. Echipa noastră este pe locul al cincilea în clasament, la egalitate de puncte cu alte două formații, dar golaveraj inferior, la un punct de liderul ierarhiei. În Cupa României, în mandatul lui Claudiu Niculescu, Poli a depășit pe Știința Miroslava în turul al treilea și a fost eliminată, în playoff, în deplasare, de CS Dumbrăvița, după executarea loviturilor de departajare.
Clubul nostru îi mulțumește antrenorului Claudiu Niculescu și îi dorește să aibă parte de nenumărate realizări în carieră”, se arată într-un mesaj postat de conducerea CSM Politehnica Iași pe site-ul clubului.

Despărțirea dintre clubul ieșean și antrenorul Claudiu Niculescu s-a făcut după o ședință care a avut loc la prânz, în urma căreia cele două părți au convenit să-și încheie socotelile pe cale amiabilă.

Claudiu Niculescu a fost instalat în funcția de antrenor principal al lui Poli Iași  în luna iunie, cu două luni înaintea startului oficial în noul sezon, unul în care obiectivul stabilit de conducere îl reprezintă promovarea, la vară, în Liga 1.

Înainte de numirea în funcție a lui Claudiu Niculescu, oficialii Iașului fuseseră refuzați pentru a prelua formația moldoveană de mai mulți antrenori doriți cu ardoare în Copou, printre care s-au numărat Leo Grozavu, Emil Săndoi, Laszlo Balint sau Mihai Teja.

Deși sub comanda sa, Iașul s-a aflat, cu câteva mici excepții, mai mereu pe primele locuri în clasament, care asigură la finalul sezonului regulat accederea în play off și, implicit, la promovare, jocul practicat de echipă și evoluțiile sub așteptări ale majorității jucătorilor au nemulțumit profund atât conducerea clubului cât și pe suporteri, care au cerut nu de puține ori, pe paginile de socializare, îndepărtarea celui alintat „Clau-gol” pe vremea când acesta evolua pentru Dinamo și era încununat cu titlul de golgheter al României. În plus, gestul lui Niculescu de a trimite echipa a doua la jocul din Cupă, cu Dumbrăvița, pierdut de ieșeni în urma loviturilor de departajare, și decizia de a nu se deplasa în Banat, preferând să rămână acasă pentru un joc „în familie” cu o o formație din liga a IV-a, a cântărit, se pare, destul de mult în decizia luată în această seară de conducere.

Până la numirea unui nou antrenor principal, de pregătirea echipei de va ocupa  secundul Mugur Cornățeanu.

După nouă etape, Poli Iași ocupă locul 5 în clasamentul Ligii 2, cu 17 puncte, la o singură „lungime” de liderul Unirea Dej .

Sâmbătă, 15 octombrie, de la ora 11.00, ieșenii vor întâlni în Copou, pe codașa clasamentului, formația Metaloglobus București, în etapa a X-a a ligii secunde.

Filed in: Informațía zilei, Sport

Comments are closed.

;