Expoziția „Familia Petru Poni în documente de arhivă”

În 2022, Muzeul „Poni – Cernătescu” din cadrul Complexului Muzeal Național „Moldova” Iași aniversează 31 de ani de la deschiderea pentru public, prin intermediul unui eveniment expozițional organizat în parteneriat cu Arhivele Naționale ale României – Serviciul Județean Iași.

„Familia Petru Poni în documente de arhivă” este expoziția care ilustrează prin intermediul fotografiilor, manuscriselor și obiectelor personale, mărturii relevante referitoare la viața și preocupările familiilor Poni și Cugler. În acest context aniversar, vor fi etalate o serie de documente prezentate în premieră, precum: diploma de alegere a lui Petru Poni ca reprezentant al universității ieșene în Senatul României (1890); brevetul primit de Petru Poni, în calitate de membru al  Legiunii de Onoare, în grad de Mare Ofițer (1901);  brevetul de invenție aparținând ing. Norbert Cugler; pașaportul lui Carol Cugler și acuarele semnate de Lucia Poni, fiica lui Petru Poni.

Expoziția va putea fi vizitată în perioada 8 noiembrie – 31 decembrie, între orele 10.00-17.00 (ora 16.30, ultimul bilet), la sediul muzeului, situat pe strada Mihail Kogălniceanu Nr.7B.

Filed in: Cultură, Informațía zilei

Comments are closed.

;