Prim vicepreşedintele PNL Iaşi, Lucian Rusu, numit secretar general adjunct al Guvernului

Prim vicepreședintele PNL Iași, Lucian Rusu, a fost numit miercuri, 9 noiembrie, în funcţia de secretar general adjunct al Guvernului.

Lucian Rusu a mai ocupat, în perioada decembrie 2019 – martie 2021, poziția de secretar de stat în cadrul Secretariatului General al Guvernului (SGG), având printre priorități concentrarea resurselor pe investiții în infrastructură, pentru a permite companiilor să se dezvolte. De asemenea, noul secretar general adjunct al Guvernului are o experiență vastă în sectorul energetic, cu peste zece ani vechime în acest domeniu, acesta afirmându-se de-a lungul timpului prin faptul că îşi doreşte ca România să devină un lider pe această nișă în regiunea Europei Centrale și de Sud-Est, prin susținerea politicii de încurajare a investițiilor realizate de companiile naționale din domeniu. În noul mandat, Lucian Rusu va asigura o susținere mai puternică pentru marile proiecte de dezvoltare a județului Iași, se arată într-un comunicat al PNL Iaşi.

“Am decis să revin în Executivul României, unde voi ocupa funcția de Secretar General Adjunct al Guvernului. Vreau să mulţumesc în primul rând Primului Ministru, dl. Nicolae Ciucă, pentru încrederea acordată. Totodată, le mulțumesc colegilor din echipa PNL Iași, în special dl. Alexandru Muraru – Președinte PNL Iași, și dl. Costel Alexe – Președintele Consiliului Județean Iași, care m-au susținut permanent. Sunt convins că în acest context plin de provocări, pe fondul crizei energetice, dar și de oportunități, prin prisma ingestiilor asociate PNRR, voi putea contribui cu expertiza acumulată în mediul privat, în sensul dinamizării reformelor. Îmi doresc să fac echipă cu toți membrii guvernului, pentru a dezvolta împreună Iașiul și România!”, a declarat Lucian Rusu, noul secretar general adjunct al Guvernului României.

Filed in: Informațía zilei, Politic

Comments are closed.

;