5:13 pm - Sunday April 19, 9570

Final de proiect social, implementat de Fundația „Solidaritate și Speranță” Iași

Fundația Solidaritate și Speranță Iași anunță încheierea proiectului social ”Sprijin pentru persoanele dezavantajate din Municipiul Iași!”. Proiectul a fost finanțat de Primăria Municipiului Iași, prin Programul anual de finanțare în baza Legii 350/2005 pentru anul 2022.

Obiectivul general al proiectului vizează oferirea de servicii sociale integrate pentru un număr de 30 de persoane cu grave probleme sociale din Municipiul Iaşi.

Obiective specifice:

1. Creșterea calității vieții pentru un număr de 30 de persoane cu grave probleme sociale din Municipiul Iaşi prin acoperirea unor nevoi primare – masa caldă oferită zilnic, de luni până vineri.

2. Acordarea de servicii de consiliere socială și psihologică pentru beneficiarii implicați în proiect.

3. Dezvoltarea abilităților emoționale și sociale ale celor 30 de beneficiari.

4. Integrare/reintegrare socială pentru 30 de persoane cu grave probleme sociale din Municipiul Iaşi.

            Principalele activități care ne-au adus împreună, pe durata proiectului, s-au desfășurat astfel:

–        Fiecare dintre cei 30 de beneficiari a primit o masă caldă, formată din felul I, felul II și desert, zilnic, de luni până vineri, timp de 4 luni, acoperind astfel o nevoie importantă, de bază a acestora. Concret, pe perioada de desfășurare a proiectului, au fost preparate și servite 2.520 de porții de mâncare caldă (prânz/ felul 1, felul 2, pâine şi desert) pentru cei 30 de beneficiari, adulți și copii.

–        Atât copiii cât și bătrânii sau adulții s-au bucurat de servicii de consiliere psihologică și socială, care, conform spuselor acestora, i-au ajutat să se vadă pe ei și pe ceilalți cu alți ochi, i-au sprijinit în formarea demnităţii personale, autoaprecierii şi a încrederii în sine. Întrucât temele abordate au vizat atât autocunoașterea, dezvoltarea personală cât și orientarea în câmpul muncii, considerăm că informarea și consilierea, sub toate formele ei, va avea un efect pe termen lung și va oferi beneficiarilor oportunitatea de a face față dificultăților întâmpinate, pe parcursul vieții și chiar să devină oameni-resursă pentru cei din jur.

–        În cadrul şedințelor de consiliere, am descoperit care ne sunt vulnerabilitățile și resursele nebănuite care așteptau să fie valorificate, am înțeles care este rădăcina problemelor cu care se confruntă beneficiarii și am identificat posibile soluții de intervenție.

Perioada de implementare: 15 iulie 2022 – 15 noiembrie 2022.

Scopul Fundației Solidaritate și Speranță este de a oferi servicii sociale de înaltă calitate, de a fi alături de persoanele nevoiașe prin sprijinirea lor materială, emoțională și spirituală, ajutându-i să-și croiască o lume mai frumoasă, în raport cu ostilitățile vieții.

 

Filed in: ONG-uri

Comments are closed.

;