Ziua Naţională Fără Tutun, marcată la Colegiul Naţional Pedagogic “Vasile Lupu”

În fiecare an, în cea de-a treia zi de joi din luna noiembrie, în România este marcată „Ziua Naţională fără Tutun”. Cu această ocazie, Colegiul Național Pedagogic ”Vasile Lupu” , în colaborare cu Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie, organizează o acțiune de prezentare a riscurilor fumatului, transmiţând, totodată, elevilor, cadrelor didactice și părinților mesajul: Tutunul distruge sănătatea!

“Scopul acțiunii care se va desfășura la nivelul colegiului este de a motiva elevii să rămână nefumători și de a descuraja experimentarea fumatului. Totodată, campania își propune să determine adolescenții să renunțe la fumat, să li se explice care sunt consecinţele fumatului asupra propriei sănătăţi şi a celor din jur și să ofere consiliere medicală în vederea renunțării la fumat”, precizează organizatorii într-un comunicat de presă.

Joi, 17 noiembrie, la ora 13.00, specialiști, persoane cu expertiză în domeniu – prof. univ. dr. Antigona Carmen Trofor, coordonator al Programului Național de renunțare la fumat la adulți și adolescenți 2005-2009, dr. Adriana Sorete Arbore, pneumolog senior și expert în tuberculoză și dr. Ionela Grosu Creangă, medic specialist pneumolog, de la Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie Iași, vor implica elevii într-o serie de activități interactive și le vor explica cât de mult afectează tutunul sănătatea.

Participanţii vor avea prilejul de a adresa întrebări legate de acest subiect, de a fi implicați în activităţi interactive, de a participa la expoziții, prezentări foto și video pe tot parcursul zilei.

Prin realizarea acestei activități, Colegiul Național Pedagogic „Vasile Lupu” Iași construiește contextul necesar pentru a oferi elevilor informații utile, astfel încât ei să înțeleagă care sunt riscurile fumatului atât pe termen scurt, cât şi pe termen lung, dar și modul în care își pot proteja sănătatea.

Filed in: Educație, Informațía zilei

Comments are closed.

;