Modernizarea pavilionului administrativ, prioritatea conducerii Spitalului de Boli Infecţioase în anul 2023

În primăvara anului viitor, conducerea Spitalului de Boli Infecţioase “Sfânta Parascheva” din Iaşi va relua lucrările pentru consolidarea Pavilionul Administrativ, prin intermediul fondurilor puse la dispoziţie de Ministerul Dezvoltării Regionale, Lucrărilor Publice și Administrației, prin Programul Național de Dezvoltare Locală, bugetul de stat urmând să acopere aprope 90% din costurile investiției.

Astfel, dintr-un total de 6.087.721,98 de lei, bugetul de stat va finanța proiectul Spitalului Clinic de Boli Infecțioase ”Sfânta Parascheva” cu suma de 5.397.532,20 lei, inclusiv TVA, pentru obiectivul ”Consolidare, reabilitare și refuncționalizare Pavilion Administrativ”.

 ”Pe parcursul execuției, după efectuarea în totalitate a desfacerilor, s-a constatat că degradările structurale sunt mult mai mari decât cele estimate la faza de relevare, expertizare și proiectare, drept perntru care sunt necesare lucrări suplimentare pentru a asigura cerințele de stabilitate și siguranță a clădirii, precizează reprezentanţii Spitalului de Boli Infecţioase, care adaugă că restul de 690.189,78 de lei pentru finalizarea investiţiei înseamnă suportul Consiliului Județean Iași , autoritatea în subordinea căreia se află spitalul, și din fondurile proprii ale spitalului.

 Odată cu includerea acestor bani în bugetul spitalului putem demara procedurile de licitație  pentru atribuirea lucrărilor la obiectivul proiectului, afirmă Florin Roşu, managerul Spitalului de Boli Infecţioase “Sfânta Parascheva””.

Corpul de clădire aflat în apropierea triajului spitalului, vechi de peste o sută de ani, nu a mai putut fi folosit din  2019, când toată activitatea personalul administrativ a fost mutată la parterul pavilionului 1.

Considerăm că o acțiune cu caracter de maximă urgență este lucrarea de reparație a gardului care împrejmuiește curtea spitalului,, pentru care sperăm să demarăm lucrările  de  asemenea în primăvara anului viitor. În plus, așteptăm răspunsul Companiei Naționale de Investiții cu privire la avizarea proiectului ”Construire pavilion 8, corp de clădire care va permite îmbunătățirea și eficientizarea activității personalului medical  al Spitalul Clinic de Boli Infecțioase ” Sf. Parascheva” Iași, a declarat Florin Roşu.

Filed in: Informațía zilei, Sănătate

Comments are closed.

;