Numărul cazurilor de coronavirus, din nou în creştere la Iaşi

În ultimele 24 de ore, în județul Iași au fost confirmate 19 cazuri de  coronavirus, cu 12 mai multe faţă de ziua anterioară, a anunţat Institutul Național de Sănătate Publică (INSP). În ultimele 24 de ore, la nivelul judeţului Iaşi au fost efectuate trei externări şi două internări.

În judeţul Iaşi, în ultimele 24 de ore nu s-au înregistrat decese în rândul persoanelor confirmate cu virusul SARS-CoV-2, numărul total de decese fiind de 2.530.

Referitor la solicitările de testare ale pacienţilor care prezintă  simptomatologie specifică noului coronavirus, încărcate de medicii de familie pe platforma CAPESARO, în ultimele 24 de ore, echipajele mobile nu au efectuat testări.

În ceea ce privește gradul de ocupare a paturilor (inclusiv paturi ATI) din spitalele suport COVID-19 din județul Iași, conform raportărilor, marţi, 6 decembrie, erau ocupate 13 paturi, din care niciunul la ATI.

În momentul de faţă sunt libere 24 de paturi ATI, după cum urmează:

* 8 la Spitalul de Boli Infecțioase

* 6 la Spitalul Municipal Pașcani

* 6 paturi ATI la Spitalul” Sfântul Spiridon”

* 4 paturi la Spitalul de Neurochirurgie

La Spitalul Clinic „Dr. C.I. Parhon”, centru suport COVID-19 pentru bolnavii care au nevoie de asistenţă medicală de specialitate, nu sunt ocupate paturi la ATI. În momentul de față, nu sunt persoane confirmate pozitiv cu noul coronavirus care urmează tratament prin dializă în staţia de dializă de la Spitalul Clinic „Dr. C.I. Parhon”.

La Spitalul Clinic de Obstetrică și Ginecologie “Elena Doamna” Iași, centru suport COVID-19 pentru gravidele care au nevoie de asistenţă medicală de specialitate, nu sunt ocupate paturi la ATI. De asemenea, nici în zona medicală nu sunt ocupate paturi.

În zona ATI COVID de la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii “Sfânta Maria” Iași nu sunt ocupate paturi. În ceea ce privește zona medicală COVID de la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii “Sfânta Maria” Iași nu sunt ocupate paturi.

Conform datelor centralizate la nivelul Direcţiei de Sănătate Publică Iaşi, marţi, 6 decembrie, un număr de 32 de persoane se află în izolare.

Până în prezent, Direcţia de Sănătate Publică Iaşi a emis în total 125.160 de decizii pentru persoanele aflate în izolare şi 80.708 decizii pentru persoanele aflate în carantină.

Filed in: Informațía zilei, Sănătate

Comments are closed.

;