Pacientă în vârstă de 101 ani, externată de la “Infecţioase” după ce a fost vindecată de COVID-19

În cursul zilei de astăzi, cel mai în vârstă pacient care a fost îngrijit în ultimii ani în cadrul Spitalului Clinic de Boli Infecțioase ”Sfânta Parascheva” a părăsit unitatea medicală, urmând să se reîntoarcă în sânul familiei. Este vorba de o pacientă în vârstă de 101 ani, din judeţul Iaşi, care fusese internată în urmă cu zece zile la Spitalul de Boli Infecţioase cu diagnosticul COVID.

“Pacienta s-a adresat inițial Spitalului Clinic Pașcani, acuzând dispnee şi tuse productivă de aproximativ două zile. De acolo, aceasta a fost dirijată către Unitatea de Primiri Urgenţe de la Spitalul Sfântul Spiridon, unde a fost consultată cardiologic și s-a constatat și diagnosticul de COVID-19. La internare, pacienta avea o stare generală influențată, afebrilă, conștientă, greu cooperantă. Bătrâna prezenta, de asemenea, insuficiență respiratorie cronică acutizată pe fondul afecțiunii respiratorii, insuficiență cardiacă cronica, boală cardiacă cronică, ateroscleroză cerebrală şi boală renală cronică. Deși a avut nevoie de suport de oxigen iar comorbiditățile puteau să o pună în pericol, echipa medicală a personalizat tratamentul specific pe nevoile pacientei, astfel încât să nu interfereze bolile existente. După ameliorarea simptomelor, la câteva zile de la internare, pacienta coopera cu personalul medical, având un singur gând, de a se face bine și de a pleca acasă. În ciuda vârstei înaintate şi a fragilității cauzată de vârstă, a afecțiunilor asociate, tratamentul pentru COVID-19 a fost un succes”, a declarat Florin Roşu, managerul Spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi.

Potrivit acestuia, aparținătorii bătrânei vor trebui să ţină legătura cu medicul curant, pentru a fi informați cu privire la conduita terapeutică care va trebui urmată și prezentarea la control.

Filed in: Informațía zilei, Sănătate

Comments are closed.

;