Asociaíţiile civice vor protesta de Ziua Unirii pentru ca Moldova să nu mai fie discriminată de autorităţile de la Bucureşti

Mai multe asociaţii civice din Iaşi, printre care Mişcarea pentru Dezvoltarea Moldovei, Împreună pentru A8 şi Reset, vor protesta pe 24 ianuarie, în Piaţa Unirii, în cadrul manifestărilor organizate cu prilejul aniversării a 164 de ani de la Unirea Principatelor Române.

“Hora hoției la Iași! Ediția 24 ianuarie 2023

Te-ai săturat să fii bătaia de joc a puterii de la București?

Te-ai săturat să-ți rămână Autostrada 8 doar pe hârtie?

Ai observat că numai regiunea Moldova nu are stadioane noi?

Te-ai săturat să vezi că Spitalul Inimii nu primește finanțare?

Vino marți, 24 ianuarie 2023, orele 9:30-11:30, în Piața Unirii din Iași să le arătăm politicienilor corupți și iresponsabili adevărata lor față”, este mesajul postat pe Facebook de cele trei asociaţii, adresat ieşenilor.

“Ca în fiecare an, de 24 Ianuarie, Asociaţiile Mişcarea pentru Dezvoltarea Moldove, Împreună pentru A8 şi Reset îşi propun să atragă atenţia autorităţilor de la Bucureşti, că în această zi care ar trebui să fie a cetăţenilor, vin iar să ne vorbească şi să ne aducă aminte de cât de mult se gândesc ei la Moldova. Dorim să le atragem atenţia şi să spunem STOP discriminării Moldovei. Pentru că în Moldova nu există niciun centimetru de autostradă, nu sunt spitale. Moldova este subfinanţată, iar noi dorim echitate pentru Moldova, vrem ca puterea de la Bucureşti să nu ne mai dezbine şi să nu mai sărăcească zona Moldovei. Vrem politici teritoriale corecte, în primul rând pentru reducerea decalajelor de dezvoltare între Moldova şi restul României. Vrem să le spunem autorităţilor şi că nu mai acceptăm să auzim mesaje siropoase spuse de la microfon, în fiecare an, de Ziua Unirii”, a declarat Daniela Mitrofan, reprezentant Reset Iaşi.

Filed in: Informațía zilei, ONG-uri

Comments are closed.

;