Modernizarea Aeroportului Iaşi este una dintre priorităţile Guvernului, afirmă premierul Nicolae Ciucă

Modernizarea Aeroportului Internaţional Iaşi şi racordarea acestuia la viitoarea Autostradă A8, care va face legătura între Moldova şi Ardeal, se numără printre priorităţile Executivului, alături de celelalte investiţii care vizează reducerea decalajului economic faţă de celelalte regiuni ale ţării, a declarat premierul Nicolae Ciucă, după vizita efectuată pe şantierul unde au loc lucrările de extindere şi modernizare a Aeroportului, care a subliniat că o infrastructură modernă, adaptată cerințelor economice și sociale, este determinantă pentru dezvoltarea oricărei regiuni.

“Am vizitat lucrările de extindere și modernizare a Aeroportului Internațional Iași, proiect susținut de echipa guvernamentală, și mă bucur să constat că progresele se văd de la o lună la alta. Construcția noului terminal, T4, creșterea numărului locurilor de parcare la aproape 500 și realizarea a încă trei porți de îmbarcare vor crește numărul de pasageri la 3,3 milioane, ceea ce înseamnă dublarea activității aeroportului și facilități suplimentare de cargo. La nivelul Guvernului am asigurat finanțarea complementară celei europene, obținută în luna mai 2022, pentru ca acest proiect în valoare totală de 80 de milioane de euro să fie finalizat până la sfârșitul acestui an”, a afirmat şeful Executivului.

“Conectarea directă și mai facilă a municipiului Iași cu restul țării și cu Europa va atrage investiții pentru întreaga regiune, va contribui la crearea mai multor locuri de muncă și va oferi oportunități suplimentare de mobilitate pentru cetățeni. Împreună cu administrația locală, am integrat acest proiect în planul nostru mai amplu de dezvoltare a infrastructurii din regiune. De la drumurile de acces către aeroport, la conexiunea cu viitoarea bretea a Autostrăzii A8 și la realizarea Autostrăzilor A7 și A8, toate aceste investiții se regăsesc între prioritățile Guvernului pentru a oferi municipiului Iași și Moldovei infrastructura de transport de care au nevoie pentru a valorifica oportunitățile de dezvoltare”, a mai spus premierul.

Filed in: Administrație, Informațía zilei

Comments are closed.

;