5:13 pm - Friday April 19, 0701

Patru specializări noi în ambulatoriul Spitalului de Boli Infecţioase

Spitalul Clinic de Boli Infecţioase “Sf. Parascheva” va  avea patru noi cabinete în ambulatoriu, respectiv cardiologie, diabet zaharat, nutriţie şi boli metabolice, gastroenterologie pediatrică şi reumatologie. Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Iaşi a avizat favorabil introducerea celor patru noi specialități, fiecare cabinet având normat câte un post de medic specialist şi un post de asistent medical.

“Multidisciplinaritatea în ceea ce privește managementul unui pacient este viitorul în medicină. Cu cât spitalele vor dispune de personal medical înalt calificat, care activează în mai multe specialități, cu atât diagnosticul va fi precoce, iar tratamentul va fi inițiat imediat, în beneficiul pacientului. Pacientul român prezintă deseori comorbidități și patologii din mai multe sfere medicale, are nevoie de consulturi interclinice care, deocamdată, în cazul spitalelor, sunt realizate prin transfer către o altă unitate medicală, cu ambulanța. Bolnavul are însă nevoie de protecție, de tratament, nu de temporizare,  iar noi asta ne dorim, să îi oferim servicii complete și de calitate”, a declarat dr. Florin Roşu, managerul Spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi, care a precizat că toate cele patru cabinete noi vin cu specialitățile necesare îngrijirii unui pacient care prezintă și patologii de boli infecțioase.

Proiectul privind înfiinţarea celor patru noi cabinete medicale în ambulatoriul Spitalului Clinic de Boli Infecţioase “Sfânta Parascheva” urmează să fie supus spre aprobare plenului Consiliului Judeţean (CJ) în şedinţa ordinară de joi, 26 ianuarie.

Filed in: Informațía zilei, Sănătate

Comments are closed.

;