5:14 pm - Friday April 29, 9622

Cursuri gratuite pentru asistenţii medicali din reţeaua de pneumoftiziologie, organizate de OAMMGMAR

Asistenții medicali din rețeaua de pneumoftiziologie și asistenții medicali comunitari pot participa gratuit la cursurile având ca temă rolul asistenţei medicale primare şi comunitare în prevenirea şi depistarea precoce și abordul medical și social integrat al cazurilor de TB, inclusiv TB latentă. Cursurile se vor desfășurarea în format online, pe platforma OAMMGMAR, fiind creditate cu 15 credite.

Primul curs planificat în anul 2023 va fi pe data de 13-16 martie 2023, urmând încă două sesiuni de cursuri, în lunile mai și iulie 2023. Înscrierea și validarea participării la curs se face în ordinea înscrierii pentru toți cei care trimit dosare complete conform metodologiei de înscriere publicată pe site-ul proiectului la adresa https://screeningtb.ro/inscriere-participanti, precizează reprezentanţii Ordinului Asistenţilor Medicali Geenralişti, Moaştelor şi Asistenţilor Medicali din România (OAMMGMAR) – filiala Iaşi.

Cursul se desfășoară în cadrul proiectului POCU/2255/4/9/117426, cu sprijinul Ministerului Sănătății împreuna cu 6 parteneri: Asociația Română Anti-SIDA, Uniunea Națională a Organizațiilor Persoanelor Afectate HIV/SIDA, Fundația Centrul pentru Politici și Servicii de Sănătate, Asociația SamuSocial DIN România, Asociația pentru Sprijinirea Pacienților cu Tuberculoză Multidrog Rezistentă și Fundația Romanian Angel Appeal.

Filed in: Informațía zilei, Sănătate

Comments are closed.

;