Universitatea de Ştiinţele Vieţii, deschisă cooperărrii cu instituţiile similare din Republica Socialistă Vietnam

În perioada 9 -12 februarie , Excelența Sa Do Duc Thanh, ambasadorul Republicii Socialiste Vietnam  în România se află într-o vizită oficială la Iaşi, la invitaţia autorităţilor locale. Alături de Excelenţa Sa, la Iaşi este prezentă o delegaţie formată din șase oficiali vietnamezi, condusă de primarul oraşului Hue. Vineri, 10 februarie,  în Sala Mare a Primăriei a fost semnat Acordul de înfrățire între municipiul Iaşi şi oraşul Hue, ceremonie la care au fost prezenţi, printre alţii, şi reprezentanţii Universităţii de Ştiinţe Vieţii “Ion Ionescu de la Brad”.

„Suntem onorați să participăm, la invitația domului Primar al Municipiului Iași, la această întâlnire de semnare a Acordului de înfrățire prin care se dorește consolidarea relațiilor culturale, economice și educaționale și promovarea cunoașterii reciproce a celor două orașe. Universitatea este deschisă atât pentru schimburi culturale cu studenții, pe diferite paliere, atât pe zona academică cât și pe cea de cercetare”, a declarat prof. univ. dr. Vasile Stoleru, prorector cu activitățile sociale la USV Iași.

 

La capitolul relații internaționale, USV Iași are colabărări cu universităţi din domeniile științelor vieții, de pe cinci continente și din 39 de ţări. Relaţiile se bazează pe schimb de studenţişi profesori, participări la manifestări ştiinţifice, contracte de cercetare etc.

Filed in: Educație, Informațía zilei

Comments are closed.

;