CSM Iaşi – Corona Braşov 24-40. Galop de sănătate al liderului în “derby-ul” campionatului

Handbalistele de la CSM Iaşi 2020 au pierdut cu scorul de 24-30 (11-18) întâlnirea disputată sâmbătă, la amiază, în Sala Liceului cu Program Sportiv (LPS) în faţa celor de la Corona Braşov, contând pentru etapa a XIII-a a Diviziei A (Seria B).

Aşa zisul “derby”, în care ocupanta locului III în clasament (CSM Iaşi) întâlnea liderul seriei (Corona Braşov) a fost un simplu “galop de sănătate” pentru ardelecene, care au condus din primul până în ultimul minut pe tabela de marcaj. Diferenţa de 16 goluri înregistrată la final între cele două formaţii este una mică în comparaţie cu ceea s-a întâmplat pe teren, elevele antrenorului Alin Bondar fiind cu cel puţin două clase peste adversare.

Jocul gazdeor a lăsat mult de dorit, atât în atac cât şi, mai ales, în apărare, acolo unde portăriţa Ancuţa Moroianu a fost un simplu jalon pentru braşovence. Cum nici celelalte jucătoare ale gazdelor nu au prins cea mai bună zi a lor, diferenţa de scor înregistrată la final pare lesne de explicat.

Singura jucătoare de la CSM care a arătat ceva a fost, ca de fiecare dată, extrema stângă Ioana Stanca, care a reuşit câteva goluri extrem de spectaculoase, care au ridicat tribunele în picioare. În rest, nici Roxana Juverdianu, nici Anisa Şerban, nici Iulia Bâză, nici Georgiana Olaru şi nici Diana Dincă ori Olexandra Jolubovici nu au reuşit să facă faţă jocului în viteză şi foarte bine elaborat al ardelencelor.

În ciuda înfrângerii categorice suferite de echipa sa, antrenorul ieşencelor, Daniel Bura, s-a declarat mulţumit de evoluţía elevelor sale în meciul contra liderului seriei.

“Ştiam că ne aşteaptă un joc foarte greu, am jucat împotriva liderului, o echipă cu pretenţii de promovare, dar astăzi ne-am vândut greu pielea. Comparativ cu partida din tur, de la Braşov, astăzi ne-am prezentat foarte bine. Am evoluat foarte mult faţă de meciul din tur şi am fost foarte aproape de adversare. Cu excepţia unor mici greşeli, soarta jocului putea fi alta. Suntem foarte mulţumiţi de evoluţia fetelor, având în vedere de unde am plecat şi unde am ajuns acum”, a declarat, la finalul întâlnirii, antrenorul CSM-ului.

Rezultate înregistrate în celelalte meciuri din etapa a XIII-a a Seriei B, disputate sâmbătă: CNE Sfântu Gheorghe – CSM II Galaţi 36-23, CSM Roman – HC Harghita Odorheiul Secuiesc 36-29, HCF Piatra Nemţ – CSM Făgăraş 31-31, Ştiinţa Bacău – CSM Bacău 27-38.

Clasament: 1. Corona Braşov – 39 p, 2. CNE Sfântu Gheorghe – 33 p, 3. CSM Iaşi 2020 – 27 p, 4. CSM Roman – 21 p, 5. CSM Bacău – 21 p, 6. CSM II Galaţi – 15 p, 7. HCF Piatra Neamţ – 15 p, 8. HC Harghita Odorheiul Secuiesc – 9 p, 9. CSM Făgăraş – 9 p, 10. Ştiinţa Bacău – 0 p.

Etapa viitoare, CSM Iaşi 2020 va întâlni joi, 16 februarie, în deplasare, pe CSM Făgăraş, după care campionatul Diviziei A se va întrerupe până pe 11 martie.

Filed in: Informațía zilei, Sport

Comments are closed.

;