5:14 pm - Wednesday April 29, 6465

Seminar regional privind managementul funcţiei publice, organizat la Iaşi

În organizarea Agenţiei Naţionale a Funcţionarilor Publici (ANFP), la Iaşi a avut loc astăzi seminarul regional “Managementul funcţiei publice”, în cadrul căruia au fost prezentate ultimele modificări legislative privind exercitarea funcţiei publice şi problemele cu care funcţionarii publici se confruntă în organizarea concursurilor de recrutare, procesul de reorganizare a structurilor de specialitate şi în asigurarea standardelor etice în funcția publică.

La eveniment, care s-a desfăşurat în Sala Mare a Instituţiei Prefectului Judeţului Iaşi, au fost prezenţi peste o sută de funcționari publici care lucrează în departamentele de resurse umane, secretari generali ai unităților administrativ-teritoriale și consilieri de etică din primăriile, consiliile judeţene și instituţiile prefectului din judeţele Iaşi, Bacău, Galați, Vrancea și Vaslui. De asemenea, la semianr a fost prezent Vasile Felix Cozma, preşedintele Agenției Naționale a Funcționarilor Publici.

În cuvântul său, prefectul Bogdan Cojocaru a mulţumit conducerii ANFP pentru că a ales Iașul drept gazdă pentru acest important seminar regional şi a subliniat faptul că este important ca fiecare instituţie publică să aibă funcţionari bine pregătiţi, care să răspundă prompt solicitărilor venite din partea cetăţenilor.

“Evenimentul vine în întâmpinarea nevoilor angajaților din administrația publică de a pune în practică diverse aspecte legislative privind funcția publică și sprijină misiunea ANFP de a asigura aplicarea unitară și corectă a legislației specifice. Astăzi s-a discutat despre managementul funcţiei publice, managementul modern al resurselor umane prin intermediul proiectelor cu finanţare externă, etica în funcţia publică. Pregătirea personalului din administrația publică este principalul aspect care contribuie la buna funcționare a aparatului administrativ. Este important ca în fiecare instituție publică să fie funcționari bine pregătiți, care să poată răspunde eficient și rapid solicitărilor venite din partea cetățenilor”, a afirmat prefectul Bogdan Cojocaru în mesajul adresat participanţilor la seminar.

„Sunt entuziasmat că ne aflăm acum la Iași și că am reușit să reluăm seria seminariilor regionale, apreciate ca fiind foarte utile de către funcționarii publici. Sperăm ca, prin tematicile abordate, să putem veni în întâmpinarea nevoilor colegilor noștri care gestionează resursele umane în instituții și să putem lămuri împreună aspecte de management al funcției publice. Colegii mei sunt aici pentru a discuta punctual și a acorda sprijin tehnic. Împreună contribuim la o administrație publică mai bună”, a precizat, la rândul său, Vasile Felix Cozma, preşedintele Agenţiei Naţionale a Funcţionarilor Publici.

Filed in: Administrație, Informațía zilei

Comments are closed.

;