Municipiul Iaşi s-a înfrăţit cu oraşul Hue din Vietnam

La Palatul Roznovanu a avut loc vineri, 10 februarie, ceremonia de semnare a acordului de înfrăţire între municipiul Iaşi şi oraşul Hue din Republica Socialistă Vietnam. Din partea municipiului Iaşi, documentul a  fost semnat de primarul Mihai Chirica, iar din partea oraşului Hue de Vo Le Nhat, președintele Comitetului Popular (primarul) aestei localităţi. La eveniment a fost prezent, de asemenea, şi ambasadorul Republicii Socialiste Vietnam în România, Excelența Sa Do Duc Thanh.

Fostă capitală a primului imperiu vietnamez, Hue este o îmbinare între arhitectura chineză şi arhitectura de fortificaţii franceze. În anul 1993, oraşul a devenit parte a moştenirii culturale mondiale protejate de UNESCO şi de atunci este una dintre cele mai importante atracții turistice ale Vietnamului. Principalele domenii economice sunt industria textilă, industria alimentară și pescuitul, turismul și servicii. Universitatea din Hue este frecventată de circa 60.000 de studenți anual.

„Am discutat cu domnul primar și cu Excelența Sa domnul ambasador despre oportunitățile de schimburi între cele două părți. Dorim să întărim relațiile existente, mai ales în domeniile educației universitare, afacerilor, cercetării și turismului.  De altfel, în trecut, Universitatea Tehnică «Gheorghe Asachi» a pregătit numeroși studenți vietnamezi, care au reușit să ajungă în posturi importante în guvernul din Vietnam. Dorim să reluăm această tradiție!”, a declarat primarul Mihai Chirica, după semnarea documentului de înfrăţire dintre cele două oraşe.

Delegația oraşului Hue se află în perioada 9 – 12 februarie la Iaşi, la invitaţia autorităţilor locale, iar pe lângă semnarea acordului de înfrăţire dintre cele două localităţi, membriia cesteia mai au programate întâlniri cu conducerile Universității Tehnice „Gheorghe Asachi” și ai Camerei de Comerț și Industrie Iași, urmând să viziteze mai multe  obiective culturale, printre care Palatul Culturii, Mănăstirea Trei Ierarhi, Teatrul Național Vasile Alecasandri şi Palatul Braunstein.

Filed in: Administrație, Informațía zilei

Comments are closed.

;