Campanie de ajutoare a victimelor cutremurelor din Turcia şi Siria

Centrul de Urgenţe Sociale al Federaţiei Organizaţiilor Neguvernamentale pentru Servicii Sociale (FONSS), în parteneriat cu Asociaţia Grupul Zâmbetul Nostru, Asociaţia Afterhills, Asociaţia ParentiS şi Primăria Municipiului Iaşi a iniţiat o campanie de ajutoare a victimelor cutremurelor de pământ produse săptămâna trecută la graniţa dintre Turcia şi Siria.

În acest scop, iniţiatorii campaniei au deschis două punte de colectare de donațiilor venite de partea ieşenilor, la Centrul de Asistenţă Umanitară şi Socială pentru Refugiaţi CTR Nicolina, situat pe Şoseaua Nicolina nr. 141 (clădirea în care a fost Continental – la rond CUG), zilnic, de la ora 12.00 la 22,00, şi respectiv la Palas Mall (în parcarea de lângă Palatul Culturii), de luni şi până duminică între prele 10:00 – 20:00..

“Zeci de mii de oameni au rămas fără cele necesare supraviețuirii și au nevoie de ajutorul dumneavoastră.  Haideți să împărțim cu ei din cât avem! Dragi ieșeni, Peste 29.000 de persoane au decedat în urma cutremurelor devastatoare care au lovit sudul Turciei și nordul Siriei. ONU estimează că aproximativ 5,3 milioane de persoane au rămas fără acoperiș deasupra capului în Siria, în timp ce 900.000 de persoane au nevoie urgentă de hrană în cele două țări care au fost afectate de cutremure.  Suntem în totalitate solidari cu oamenii care au nevoie de ajutorul nostru în aceste momente dificile si va îndemnăm să contribuiți cu donații pentru a-i ajuta pe cei care s-au trezit la temperaturi sub 0 grade, fără adăpost”, se arată într-un comunicat al organizatorilor. .

Cu prioritate, ieşenii pot dona: corturi de iarnă, radiatoare, pături flyce, generatoare, hrană, alimente neperisabile, care nu necesită preparare, apă, ceai, mâncare la borcanașe, lapte pentru bebeluși gata preparat, obiecte de îmbrăcăminte și încălțăminte noi, haine groase, fulare, mănuși, căciuli, şosete, maiouri, indispensabili (produsele să fie noi), pulovere, pantaloni tricotați, încălțăminte de iarnă. Pentru adăpost:: saci de dormit, lanterne, saltele, termos, cănițe de plastic, produse de igienă, şervețele umede și uscate, dezinfectanți medicali, absorbante, scutece, săpun, gel de duș, șampon, pastă de dinți și periuțe.

Filed in: Informațía zilei, ONG-uri

Comments are closed.

;