5:14 pm - Friday April 20, 1562

Expoziţia “Eminescu ’39” a artistei platice Florenţa Ionescu, la final

Vineri, 17 februarie, de la ora 11:00, Muzeul Municipal ,,Regina Maria” va organiza la Galeriile de Artă ale Municipiului Iași ,,Dan Hatmanu” evenimentul de închidere a expoziției ,,Eminescu ’39” a artistei plastice Florența Ionescu.

Expoziția a fost găzduită de galeria ieșeană începând cu data de 15 ianuarie, fiind un omagiu adus culturii naționale și poetului Mihai Eminescu. Timp de o lună, un numeros public vizitator a admirat cele 39 de lucrări închinate creației eminesciene, având șansa de a descoperi, transpuse pe pânzele Florenței Ionescu, motive, idei și teme inspirate de lirica eminesciană.

În cadrul evenimentului de închidere a expoziției, artista va dona cele 39 de lucrări Muzeului Municipal ,,Regina Maria” din Iași, alături de albumul ,,Eminescu `39”, contribuind astfel semnificativ la îmbogățirea colecției de artă contemporană a instituției.

Întregul moment va fi prezentat de dr. Aurica Ichim, managerul Muzeului Municipal ,,Regina Maria” Iași și de prof.univ.dr. Petru Bejan, critic de artă.

Filed in: Cultură, Informațía zilei

Comments are closed.

;