5:14 pm - Wednesday April 29, 9863

O firmă din Capitală va proiecta “noua faţă” a Pieţei Unirii

Firma Capital Vision din Bucureşti a câştigat licitaţia privind proiectarea lucrărilor de reabilitare şi modernizare a Pieţei Unirii dn Iaşi, contractul fiind semnat la sfârşitul săptămânii trecute, a anunţat, într-un comunicat, Biroul de presă al Primăriei. Potrivit documentului, durata contractului, în valoare de 67.500 de lei, fără TVA, este de două luni. În conformitate cu prevederile contractului, proiectantul este obligat să păstreze aspectul arhitectural al întregului areal studiat. În prezent lucrările la obiectivul din Piaţa Unirii aflându-se în aza de elaborare a documentaţiei de avizare a lucrărilor de intervenţie.

„Piaţa Unirii este un simbol nu doar pentru ieşeni, ci pentru întreaga Românie, date fiind evenimentele atât de importante care s-au petrecut aici. De aceea, am cerut proiectantului să ţină cont de toate aspectele cultural-istorice ale Pieţei Unirii, atât în ceea ce priveşte pavimentul, mozaicul, ansamblul statuar al Domnitorului Alexandru Ioan Cuza, spaţiile verzi. În acelaşi timp, proiectul de reabilitare trebuie să fie unul integral, ca punte de legătură între Pietonalul Lăpuşneanu şi Pietonalul Ştefan cel Mare şi Sfânt”, a declarat primarul Mihai Chirica.

Dintre obiectivele care se vor regăsi în proiectul de reabilitare amintim refacerea mozaicurilor existente, reabilitarea şi modernizarea celor trei fântâni şi a ansamblului statuar al Domnitorului Alexandru Ioan Cuza, propunerea unui mobilier urban interactiv care să respecte linia clasică, dar care să aibă în dotare şi facilităţi moderne (wi-fi, jardiniere, bănci cu posibilitatea încărcării dispozitivelor de comunicare alimentate cu panouri solare, iluminat stradal modern etc.).

„Vreau să fie clar pentru toată lumea: după reabilitare şi modernizare, Piaţa Unirii îşi va păstra în integralitatea sa caracterul public, cu imposibilitatea înstrăinării vreunui metru pătrat către alte entităţi. Nu vor fi compromise sub nicio formă activităţile socio-culturale care se desfăşoară în zona respectivă. Piaţa Unirii trebuie să rămână un simbol pentru România”, a subliniat edilul-şef.

Filed in: Administrație, Informațía zilei

Comments are closed.

;