5:13 pm - Friday April 19, 5016

Expoziţie de fotografie „Arta decorativă în Colecțiile Muzeului Unirii. Patrimoniul în imagini”

Muzeul Unirii din cadrul Complexului Muzeal Național „Moldova” Iași invită publicul la o întâlnire cu artistul fotograf Șerban Călin, autorul imaginilor reunite în expoziția „Arta decorativă în Colecțiile Muzeului Unirii. Patrimoniul în imagini”, deschisă în perioada 29 decembrie 2022 – 5 martie.

Conceptul expozițional a adus în obiectivul camerei de fotografiat un tezaur de peste o sută de obiecte din sticlă, porțelan sau metal, valoroase și datorită poveștilor de viață ale celor care le-au deținut, ele aparținând Domnitorului Alexandru Ioan Cuza, Casei Regale a României sau unor familii ale aristocrației românești din secolul al XIX-lea ori de la începutul secolului XX.

Finisajul expoziției va avea loc joi, 2 martie, începând cu ora 17.00, invitata evenimentului fiind Cristina Dan, specialist în artă decorativă, care va susține conferința „Confluențe europene în arta decorativă din secolul al XIX-lea și începutul secolului XX”.

Expoziția, curatoriată de muzeograf dr. Brîndușa Munteanu, poate fi vizitată la Muzeul Unirii, până pe 5 martie 2023, de miercuri până duminică, între orele 10.00 și 17.00 (ora 16.30, ultima intrare).

Filed in: Cultură, Informațía zilei

Comments are closed.

;