5:14 pm - Saturday April 29, 4378

Proiectul privind aprobarea bugetului CTP, scos de pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului Local

Întruniţi în şedinţă ordinară, consilierii locali ieşeni au aprobat luni o parte dintre bugetele de venituri şi cheltuieli pe anul 2023 şi estimările pentru anii 2024 şi 2025 ale societăţilor aflate în administrarea Primăriei. Au fost aprobate cu unanimitate de voturi bugetele SC Servicii Publice SA şi SC Salubris SA, în timp ce bugetul SC Tehnopolis SRL a fost respins cu 12 voturi pentru, 11 abţineri şi 4 voturi împotrivă. La limită au fost aprobate bugetele SC Citadin SA (25 de voturi pentru şi 2 abţineri), SC Termoservice SA (14 voturi  pentru, 7 împotrivă şi 5 abţineri) şi SC Ecopiaţa (14 voturi pentru şi 13 abţineri).

O situaţie aparte s-a înregistrat în cazul proiectului de hotărâre privind aprobarea bugetului de venituri şi cheltuieli al Companiei de Transport Public (CTP). Astfel, la propunerea primarului Mihai Chirica, proiectul de hotărâre a fost retras de pe ordinea de zi a şedinţei, motivul invocat de iniţiator fiind acela că “documentul nu a fost aprofundat îndeajuns de către consilieri”.

“A fost o întreagă discuţie a colegilor noştri, în sala alăturată, cu privire la acest proiect de hotărâre. Am auzit foarte multe confuzii în legătură cu cifrele din bugetul CTP, motiv pentru care am decis să retragem punctul 6 de pe ordinea de zi şi reintroducerea lui în şedinţa viitoare. Cred că, în acest fel. proiectul privind bugetul CTP va putea fi aprofundat mai bine, astfel încât el să fie înţeles de către toţi consilierii”, a declarat primarul Mihai Chirica.

Tot în cadrul şedinţei de luni, consilierii au mai aprobat lista de prioritate privind ordinea în soluţionarea cererilor de repartizare a locuinţelor pentru tineri, destinate închirierii, construite prin ANL, modificarea tarifelor pentru activitatea de gestionare a câinilor fără stăpân din municipiu, precum şi numărului de burse de performanţă, de merit, de studiu şi de ajutor social pentru elevii din învăţământul preuniversitar de stat, cu frecvenţă, din municipiul Iaşi, acordate în anul scolar 2022-2023.

Alte proiecte de hotărâre care au trecut de votul aleşilor locali se referă la aprobarea documentaţiei tehnice şi a indicatorilor tehnico-economici pentru obiectivul „Restaurare monumentul Obeliscul cu Lei”, încheierea unui protocol de colaborare în vederea organizării unei campanii privind prevenirea traficului şi consumului juvenil de droguri în municipiul Iaşi, precum şi acordarea Titlului de Cetăţean de Onoare al Municipiului Iaşi Excelenţei Sale, domnului Reuven Azar, Ambasadorul Statului Israel în România.

Filed in: Administrație, Informațía zilei

Comments are closed.

;