Wizz Air suspendă zborurile din şi către Chişinău. Cursele vor fi relocate către Aeroportul din Iaşi

Compania aeriană Wizz Air a anunţat luni că începând din 14 martie suspendă toate zborurile din şi către Chişinău, urmând ca acestea să fie redirecţionate către Aeroportul din Iaşi. Potrivit unui comunicat, începând cu această dată, compania va introduce o nouă rută către Berlin şi va creşte frecvenţa zborurilor către Barcelona, ​​Milano Bergamo, Bologna, Roma Ciampino, Roma Fiumicino, Dortmund, Larnaca, Londra Luton şi Treviso.

„Wizz Air a monitorizat îndeaproape situaţia securităţii din Moldova şi a fost în permanenţă în contact cu diverse autorităţi şi agenţii locale şi internaţionale, pentru a asigura cel mai înalt nivel de siguranţă şi securitate a operaţiunilor. Siguranţa pasagerilor şi a echipajului rămâne prioritatea numărul unu a Wizz Air, iar ca urmare a evoluţiilor recente din Moldova şi a riscului ridicat, dar nu iminent, din spaţiul aerian al ţării, Wizz Air a luat decizia dificilă, dar responsabilă, de a suspenda toate zborurile către Chişinău începând cu data de 14 martie”, se precizează în comunicat.

Reprezentanţii Wizz Air subliniază că persoanele care au rezervat bilete direct prin wizzair.com sau prin aplicaţia pentru mobil a companiei vor fi notificaţi prin e-mail despre această măsură, putând să oprteze pentru rezervarea gratuită a unui alt bilet, pentru rambursarea a 120% din tariful iniţial achitat sub formă de credit pentru rezervări viitoare sau rambursarea a 100% din preţul biletului.

 

“Wizz Air rămâne fidelă pieţei din Moldova şi loială clienţilor săi. Wizz Air va continua să evalueze constant situaţia, pentru a relua operaţiunile şi pentru a redeschide baza, de îndată ce acest lucru va putea fi realizat în siguranţă”, se mai arată în comunicat.

Reamintim că pe data de 14 februarie, autorităţile Republicii Moldova au închis temporar, pentru câteva ore, spaţiul aerian al ţării, ca urmare a  situaţiei tensionate cauzate de conflictul din Ucraina.

Filed in: Economic, Informațía zilei

Comments are closed.

;