5:14 pm - Monday April 20, 8635

“Cele mai frumoase cărți germane”, expoziţie la Biblioteca Centrală Universitară

Centrul Cultural German și Biblioteca Centrală Universitară “Mihai Eminescu” invită ieşenii joi, 9 martie, începând cu ora 18:00, la vernisajul expoziției “Cele mai frumoase cărți germane”.

Titlurile laureate ale celei mai prestigioase competiții de design de carte din Germania, edițiile 2021 și 2022, vor putea fi admirate la Biblioteca Centrală Universitară “Mihai Eminescu” Iași, în spațiul expozițional de la etajul 1.

Expoziția reunește cele mai frumoase 50 de cărți germane din ultimii doi ani, grupate pe cinci secțiuni: “Beletristică”, “Cărți științifice, cărți de specialitate și manuale școlare”, “Ghiduri și cărți de non-ficțiune”, “Cărți de artă, cărți de fotografie și cataloage de expoziții” și nu în ultimul rând “Cărți pentru copii și adolescenți”.

Concursul “Cele mai frumoase cărți germane” este organizat de Fundația Buchkunst de peste 50 de ani cu scopul de a promova excelența în designul și producția de carte în epoca digitalizării. Astfel, două jurii de experți selectează anual cele mai frumoase 25 de cărți, în cadrul unui proces elaborat în mai multe etape. Cărțile sunt evaluate din punctul de vedere al designului, al concepției și al prelucrării și prezintă o gamă largă de posibilități de design și producție. Rezultatele acestor concursuri încurajează și sprijină produsele care demonstrează un design grafic și o execuție excepționale, pe de o parte, și stabilesc reperele pentru viitoarele tendințe în materie de design de carte, pe de altă parte.

Expoziția, care va avea loc la Biblioteca Centrală Universitară “Mihai Eminescu”, în spațiul expozițional de la etajul 1, va putea fi vizitată în perioada 9 – 12 aprilie, de luni până vineri, în intervalul orar 08:30 – 20:00.

Evenimentul este organizat de Centrul Cultural German și Biblioteca Centrală Universitară “Mihai Eminescu” Iași, cu sprijinul Goethe-Institut.

Filed in: Cultură, Informațía zilei

Comments are closed.

;