În primele două luni ale anului, Aeroportul Iaşi a fost tranzitat de peste 220.000 de pasageri

În primele două luni ale anului, Aeroportul Iaşi a fost tranzitat de peste 220.000 de pasageri, dintre care o sută de mii în luna februarie, lună în care a fost semnat şi contractul pentru pentru proiectarea şi execuţia proiectului de îmbunătăţire a protecţiei perimetrale, finanţat cu bani de la Uniunea Europeană, în valoare de două milioane de euro. Tot în această perioadă au fost finalizate procedurile de achiziţie a unei autospeciale de pompieri, a unei ambulanţe, scannere pentru bagaje de cabină şi scanere pentru bagaje de cală, în cadrul proiectul de creştere a gradului de siguranţă şi securitate, proiect de asemenea finanţat cu bani europeni, in valoare de două milioane de euro.

“Şi tot în luna februarie a fost înaintată spre aprobare Consiliului de Administraţie o nouă organigramă a Aeroportului, adaptată pentru condiţiile actuale de trafic şi pregătitoare pentru noul terminal. Pe 23 februarie a fost aprobat în Consiliul Judeţean bugetul aeroportului, cu venituri de 45 milioane de lei, profit de 2,2 milioane de lei şi investiţii de aproximativ 100 milioane de euro. De asemenea, au fost finalizate demersurile privind încheierea contractului de ipotecă, aferent contractului de împrumut pentru asigurarea cofinanţării proiectului noului terminal”, a declarat Romeo Vatră, directorul general al Aeroportului Iaşi, într-o postare pe Facebook.

“Începând din 14 martie, Wizz Air suspendă cursele de pe Chişinău şi redirecţionează pasagerii pe aeroportul Iaşi. Se va deschide cursa Iaşi- Berlin. În perioada 14-16 martie, o delegaţie a aeroportului va fi prezenta la cel mai important eveniment dedicat aeroporturilor, Expo Passenger Terminal 2023. Pe 26 martie, Ryan va începe zborurile la Iaşi. În martie, Austrian va introduce a doua cursă suplimentară spre Viena, cu plecare la 5.20 am. Pe 4 aprilie inaugurăm ruta Iaşi-Istanbul cu Wizz Air. Săptămâna viitoare vom începe reglementarea transportului auto a pasagerilor din Republica Moldova”, a mai anunţat Romeo Vatră.

Acesta a participat vineri la şedinţa lunară a Asociaţiei Aeroporturilor din România (AAR), care s-a desfăşurat la Ministerul Transporturilor şi care a avut pe ordinea de zi, printre altele, evaluarea stadiului proiectelor cu finanţare europeană din Programul Operaţional Infrastructură Mare (POIM) POIM, capitol la care Aeroportul Iaşi stă foarte bine, cu un procent de 18% din bani atraşi pentru proiectul de realizare a noului terminal.

În altă ordine de idei, directorul general al Aeroportului Iaşi a anunţat că a fost aprobată finanţarea europeană pentru proiectul platformei din faţa remizei PSI, în valoare de două milioane de lei, care în prezent se află în procedura de achiziţie.

Filed in: Economic, Informațía zilei

Comments are closed.

;