Petre Daea despre creşterea preţului la ceapă: “Este un reflex nepotrivit pe piaţă”

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a declarat vineri la Iaşi că în România nu există o criză a produselor agricole, în ciuda faptului că în ultima perioadă, preţurile la unele legume şi în special la ceapă au crescut nejustificat de mult.

Petre Daea a recunscut că, în ultimele zile, preţul la ceapă, de exemplu, a crescut în pieţe, însă a pus acest lucru pe faptul că fermierii au dorit să alinieze preţul la cel practicat pe piaţa internaţională.

“Nu este vorba despre o criză. Este un reflex nepotrivit pe piaţă. Este vorba despre o atitudine, cred eu, temporară, pe care o manifestă în acest moment cei care vând produse agricole. Sper, însă, ca acest lucru să nu dureze foarte mult, iar preţurile să revină la valoarea lor normlă”, a declarat ministrul.

Petre Daia a mărturisit că s-a confruntat personal cu preţurile mari la ceapă atunci când şi-a făcut cumpărăturile în piaţa centrală din Botoşani, în urmă cu două zile.

“Am cumpărat ceapă, dar verde. Am luat, însă şi, ceapă uscată din piaţă. Le-am spus producătorilor că nu este în regulă să vinzi kilogramul de ceapă cu 7 lei, ştiind că pe piaţa internaţională, preţul la această legumă a crescut foarte mult în ultima perioadă. Eu înţeleg că fermierii trebuie să câştige, însă cu toţii trebuie să ne gâdim şi la buzunarul cetăţeanului”, a spus ministrul.

Filed in: Economic, Informațía zilei

Comments are closed.

;