ApaVital montează module de comunicație radio pentru citirea de la distanță a contoarelor

ApaVital SA a demarat la finalul anului trecut un amplu proiect de montare de module de comunicație radio pentru contoarele de apă, în cadrul căruia, pe parcursul a trei ani, vor fi instalate circa 60.000 de module radio, de tip LoRa, care vor asigura transmiterea la distanță a datelor despre contor. Valoarea investiției se ridică la 30 de milioane de lei, fără TVA.

Acţiunea presupune montarea/înlocuirea de module de comunicație radio pe contoarele utilizatorilor, costurile fiind suportate integral de ApaVital SA.

ApaVital reaminteşte clienţilor că echipele de lucrători din teren nu au voie să perceapă nicio sumă de bani pentru aceste lucrări. Serviciul este prestat de către Vestra Industry SRL în colaborare cu Smart Eco Plus SRL, în numele și pentru ApaVital SA, în baza unui contract de prestări servicii.

“Echipele de lucrători ale prestatorilor vor prezenta utilizatorilor, la cerere, o adeverință emisă de ApaVital SA, pentru a se legitima. Rugăm utilizatorii care vor fi contactați de reprezentanții firmelor menționate să faciliteze accesul la contoarele de branșament și să confirme prin semnătură documentele care atestă efectuarea corespunzătoare a lucrărilor”, precizează reprezentanţii companiei într-un comunicat.

Modulele radio cu protocol de comunicație LoRa vor fi montate pe contoarele aflate în Zona Metropolitană Iași (ZMI), respectiv în Unitățile Administrativ Teritoriale (UAT) Iași, Lețcani, Ciurea, Bârnova, Tomești, Holboca, Aroneanu, Valea Lupului, Rediu, Miroslava şi Popricani. Totodată, noile dispozitive vor înlocui modulele de tip Cyble, acolo unde acestea au fost montate.

“Prin montarea modulelor radio de tip LoRa se va elimina necesitatea deplasării și prezenței fizice în teren a salariaților cu atribuții de colectare a datelor de la contoare în vederea facturării consumurilor, va crește acuratețea consumurilor facturate utilizatorilor prin eliminarea erorilor umane și va exista posibilitatea identificării în timp util a unor evenimente ce pot fi semnalate de respectivele module, respectiv contor blocat, pierderi de apă, contor inversat etc.. Noile module radio vor transmite informații despre contor, cum ar fi indexul de consum, direct în baza de date ApaVital SA. După montarea noilor module, utilizatorii nu vor mai trebui să transmită citirea contorului, urmând să se factureze consumul în baza datelor primite de la modulul radio”, se mai afirmă în document.

Filed in: Economic, Informațía zilei

Comments are closed.

;