Municipiul Iaşi s-ar putea înfrăţi cu oraşul tunisian Ariana

Primarul Mihai Chirica a primit joi, 9 martie, la Palatul Roznovanu, vizita Excelenței Sale Raja Jhinaoui Ben Ali, ambasadorul Republicii Tunisiene în România. Excelența Sa a fost recent desemnată ca ambasador și pentru Republica Moldova și se află la Iași pentru întâlniri oficiale cu autoritățile locale, cu reprezentanții universităților și ai Camerei de Comerț și Industrie Iași.

Potrivit unui comunicat semnat de Biroul de presă al Primăriei, discuțiile dintre cei doi demnitari au vizat, în special, cooperarea în domeniul universitar și situația studenților tunisieni din Iași, respectiv a celor de la Universitatea de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa”, dar și oportunitățile de extindere a relațiilor și cu alte universități ieșene, primarul Mihai Chirica oferindu-se să faciliteze contacte cu Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” și cu Universitatea de Științele Vieții „Ion Ionescu de la Brad”.

De asemenea, cei doi oficiali au discutat despre reluarea proiectului de înfrățire cu orașul Ariana din Nord-Estul Tunisiei, organizarea unor evenimente culturale la Iași dedicate aniversării a 60 de ani de relații diplomatice între cele două state, întărirea relațiilor economice și invitarea Municipiului Iași la forumul economic care va fi organizat în Tunisia în luna mai.

Excelența Sa a ținut să îi mulțumească primarului pentru ajutorul acordat în perioada pandemiei de COVID-19 și în cea a războiului din Ucraina pentru evacuarea în bune condiții a studenților tunisieni.

Filed in: Administrație, Informațía zilei

Comments are closed.

;