A fost reziliat contractul cu firma care trebuia să livreze autobuzele pentru extinderea transportului metropolitan

Primăria Municipiului Iaşi a reziliat contractul încheiat cu firma care urma să livreze autobuzele necesare pentru asigurarea transportului metropolitan.

 

 „Din păcate, am fost obligați să reziliem contractul cu firma care și-a asumat aducerea mijloacelor de transport pentru extinderea transportului metropolitan. Câștigătorul licitației nu și-a respectat obligațiile și nu a livrat autobuzele în termenul pe care și l-a asumat. Reluăm procedura și facem apel la firmele de profil să se înscrie!”, au anunţat, prin intermediul unui comunicat, reprezentanţii municipalităţii.

La rândul lor, oficialii asociaţiei care se ocupă cu implementarea proiectului de extindere a transportului metropolitan la Iaşi, au postat pe pagina de Facebook un anunţ prin care îşi arată dezamăgirea în legătură cu această situaţie, precizând că au luat deja legătura cu cei de la Primăria Iaşi în vederea organizării cât mai rapide a unei noi licitaţii.

 „Din păcate, trebuie să vă anunțăm că firma care a câștigat licitația de livrare a mijloacelor de transport pentru a deschide și celelalte trasee metropolitane nu a furnizat nici un autobuz. Primăria Iași deja a reziliat contractul și a demarat o nouă licitație. Toate termenele asumate de noi pentru deschiderea de noi curse au avut la bază graficul de livrări asumat de câştigătorul licitației. Regretăm situația creată! Am solicitat Primăriei Iași ca noua licitație să fie făcută în procedură de urgență. Facem apel la toate companiile serioase din Iași și la cele din țară care pot livra mijloacele de transport să participe la aceste proceduri!”, se arată în anunţul postat pe Facebook de Asociaţia Transport Metropolitan Iaşi.

Reamintim că începând cu 1 ianuarie 2023, transportului public ieșean a intrat într-o nouă etapă importantă prin introducerea, în premieră, a curselor de transport metropolitan, care fac legătura între municipiul Iaşi şi localităţile limitrofe.

Măsura a fost iniţiată la propunerea Asociației Metropolitane de Transport Public Iași (AMTPI) și al celor zece unități administrativ-teritoriale (UAT) din zona metropolitană Iaşi, respectiv Aroneanu, Bârnova, Ciurea, Holboca, Miroslava, Popricani, Rediu, Tomești, Țuțora, Valea Lupului. Astfel, cetățenii din aceste comune pot folosi, de la 1 ianuarie, 2023, serviciile oferite de Compania de Transport Public (CTP) Iași, în condiții moderne și la standarde europene, potrivit normelor adoptate de către părțile implicate în proiect.

Primele 12 trasee de transport metropolitan fac legătura între municipiul Iaşi şi localitățile Aroneanu, Bârnova, Ciurea, Holboca, Miroslava, Popricani, Rediu, Tomești şi Țuțora, urmând ca pe parcursul anului 2023 să devină funcționale alte 18 trasee. Pentru asigurarea capacităţii de transport pe aceste trasee, Primăria Municipiului Iaşi a organizat la finalul anului trecut o licitaţie pentru desemnarea firmei care trebuia să livreze autobuzele respective, în final fiind declarată câştigătoare o societate cu sediul în judeţul Ilfov.

Filed in: Administrație, Informațía zilei

Comments are closed.

;