Recital extraordinar de pian “De la Viena la Iași”, susţinut de Raluca Știrbăț

Pentru a sărbători alături de ieșeni, Radio România Muzical (RRM) a pregătit, alături de principalele instituții muzicale locale, un festival care reunește nume de rezonanță ale artei interpretative contemporane, artiști originari din Iași, dar și artiști care reprezintă Radio România. Toate evenimentele pot fi ascultate în direct la Radio România Muzical.

 

Astfel, miercuri, 22 martie, ora 19.00, pianista Raluca Știrbăț va deschide oficial emisia Radio România Muzical la Iași cu recitalul “De la Viena la Iași”, care va avea loc la Casa Balș (sediul Filarmonicii). Compozitori-simbol pentru Viena – Mozart, Schubert, Berg – se alătură atât muzicii lui Franz Liszt – care în turneele sale a ajuns la Iași în 1847 și a cântat chiar în clădirea ce adăpostește azi Casa Balș -, cât și muzicii lui George Enescu, quintesență a talentului moldav. Raluca Știrbăț s-a născut și a început studiul pianului la Iași; a continuat la Universitatea de Muzică și Arte din Viena, devenit orașul său de adopție. Raluca Știrbăț este recunoscută la nivel internațional atât pentru rafinata sa artă interpretativă, cât și pentru rolul său determinant în cunoașterea și conservarea moștenirii lui George Enescu.

Recitalurile de la Casa Balș (str. Cuza Vodă nr. 29) sunt organizate în parteneriat cu Universitatea Națională de Arte “George Enescu” din Iași, cu sprijinul Casei de avocatură Vasile Deleanu și Dedeman.

Filed in: Cultură, Informațía zilei

Comments are closed.

;